Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kako se približati fantu, ki ti je všeč

Tema: Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost, Odnosi s prijatelji in vrstniki

 • Mu

  Mucka 962

  Mucka 962

  Objavljeno: 24 nov. 2022 10:42

  Pozdravljeni!

  Všeč mi je fant iz mojega razreda in že prejšnje leto mi je bil. Takrat sva si bila bolj blizu, se pogovarjala hecala, zdaj pa nič. Še komaj pogovarjava se zelo redko. No, jaz sem to, da mi je všeč povedala svojim prijateljicam in tako je nekako izvedel cel razred ( in baje sem tudi jaz všeč njemu). Kaj naj naredim, da se mu približam, da to ne bo preveč očitno?

  P.S res mi je všeč vaša spletna stran.                    Hvala ker se trudite za vse to.

  Lep pozdrav                        

                                                                     Mucka962

 • Uredništvo

  Tina Rezar

  Objavljeno: 25 nov. 2022 12:57

  Odgovor svetovalke:

  Spoštovano dekle,

  hvala, da si se s tvojim vprašanjem obrnila na naš portal. Ljubezen je luštna stvar. Iz prebranega lahko sklepam, da si želiš njegove bližine in pogovora z njim. Bistvena »olajševalna okoliščina« je ta, da si tudi ti všeč njemu. Če tako misliš in če je bil pozoren do tebe, je zagotovo nekaj na tem. Puncam je težje pokazati, da ji je fant všeč, kot je pokazati fantom, da mu je punca všeč, že zaradi starega preživelega prepričanja, da ga mora fant pokazati prvi. Ti si premagala že kup izzivov: poznata se, pravzaprav sta sošolca, pogovarjata se in misliš, da si tudi ti njemu všeč. Kako naprej?

  Opazuj ga in bodi pozorna na stvari, ki jih ima rad. Morda začneš čisto preprost prijateljski pogovor o njegovih hobijih ali stvareh, ki ga zanimajo. Saj veš, fantje se običajno radi pogovarjajo o športu, avtomobilizmu, glasbi in podobno. Ko boš odkrila skupne interese, se boš lahko z njim vse bolj sproščeno pogovarjala. Bodi zabavna, povej mu kaj smešnega (kot praviš sta se včasih rada hecala), saj skupen smeh fanta in punco na nek način zbližuje. Ob kakšni priložnosti mu lahko tudi z govorico telesa namigneš, da ti je všeč. Ko se pogovarjaš z njim, bodi obrnjena proti njemu in ga glej v oči. Ne pozabi na nasmehe, ki čudežno delujejo. :) 

  Imaš mogoče njegovo telefonsko številko? Ko si bosta izmenjala številki, se zna hitro zgoditi, da ti bo poslal kakšen sms, v katerem ti bo potrdil, da si mu všeč. Lahko bi tudi sodelovala pri kakšnem skupnem projektu ali dejavnosti v šoli. Na ta način bi se spontano zbližala. Skratka, bodi takšna kot si, izžarevaj dobro energijo, bodi samozavestna in prepričana sem, da bo sčasoma tvojo naklonjenost opazil tudi on.

  Reci ja stvarem, ki te osrečujejo! Obilo poguma.

  Tina Rezar, mag. prof. ped. in nem. in mag. zak. in druž. štud.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje