Pojdi na vsebino
Skupnost za mlade z vprašanji, o katerih je lažje pisati, kot govoriti.

Pravno obvestilo

1. Pogoji uporabe spletnega mesta

Spletno mesto je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na spletnem naslovu www.tosemjaz.net (v nadaljevanju: spletno mesto) in veljajo za vsakogar, ki se z uporabo spletnega mesta šteje za uporabnika.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto www.tosemjaz.net (v nadaljevanju: uporabnik).

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da je sprejel v nadaljevanju opisane pogoje in da se z njimi strinja. Če se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da teh strani ne obiskujete.

2. Vsebina spletnega mesta

Spletno mesto To sem jaz je namenjeno spletnemu komuniciranju z mladimi. Mladostnikom omogoča dostop do anonimnega, hitrega in brezplačnega posvetovanja s strokovnjaki s področja medicine, psihologije, šolstva in socialnega dela. Svetovanje strokovnjakov je namenjeno usmerjanju mladostnikov v stiski, splošnemu informiranju ali za napotitev le teh do ustreznih služb. Uporaba spletnega mesta ni namenjena nadomestilu profesionalnega zdravstvenega nasveta, diagnoze in terapije, zato strokovnjaki ne odgovarjajo za posredno ali neposredno škodo, ki bi nastala zaradi kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v vsebini spletnega mesta ali napačnega uporabnikovega razumevanje teh vsebin.

3. Avtorske pravice

Vse vsebine, objavljene na spletnem mestu, vključno z njegovimi podstranmi, so izključna last Nacionalnega inštituta za javno zdravje (v nadaljevanju: NIJZ) in so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami, objavljenimi na spletnem mestu, za svojo osebno uporabo, pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno pod pogojem, da se ustrezno navede vir na našo spletno stran in na avtorja teksta (če je ta znan). Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela ni dovoljena.

4. Uporaba podatkov

Spletno mesto ne zbira vaših osebnih podatkov, razen IP naslov naprav, s katerimi obiščete spletno mesto. Tako pridobljeni IP naslovi se bodo uporabili za namene spremljanja dnevnega obiska in v izjemnih primerih za učinkovitejše sodelovanje z ustreznimi organi zaščite in reševanja. IP naslovi se hranijo 7 dni od vašega obiska, nato se samodejno izbrišejo.

NIJZ spoštuje zasebnost uporabnikov spletnega mesta in se zavezuje, da bo IP naslove skrbno varoval in jih ne bo uporabil drugače kot izključno za zgoraj navedene namene.
Vaši podatki bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam, razen ustreznim organom in le v primeru, ko nas k temu zavezuje 2.11. člen Kodeksa psihološke etike (KPE) in 6. člen Zakona o preprečevanju nasilja v družini (ZPND).

5. Pravica do obveščenosti

V primeru vprašanj v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani ter tudi v primeru ostalih vprašanja v zvezi s to spletno stranjo, pošljite elektronsko sporočilo na naslov: tosemjaz@nijz.si.

6. Veljavnost in spremembe splošnih pogojev

NIJZ si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni oziroma dopolni pravno obvestilo za uporabnike spletnega mesta. Uporabnika prosimo, da pred vsako uporabo spletnega mesta preveri datum zadnje spremembe teh splošnih pogojev uporabe.
Pogoji se uporabljajo od dneva sprejema dalje do preklica oziroma do morebitne spremembe. Pogoji so bili zadnjič posodobljeni 25. marca 2021.

Datum: 25. 3. 2021