Skoči do osrednje vsebine

Ko rečem NE. Kaj tedaj?

Avtor: Lavra Debeljak, projekt Kako si? 2022/23

Vsak od nas se je že kdaj znašel v situaciji, ko je nekomu ali nečemu moral reči ne – mogoče si odklonil_a druženje s prijateljem ali pa si zavrnil_a kakšno prošnjo. Reči ne ni vedno lahko in ob tem se v marsikom pojavijo razni nelagodni občutki, kot so krivda, obžalovanje, tesnoba, stres in podobno. Teh neprijetnih občutkov se bomo dotaknili in ti predstavili nekaj načinov, kako se z njimi spoprijeti.

Najprej omenimo najpogostejše razloge, zakaj se počutimo slabo, ko rečemo ne. Eden izmed najpogostejših razlogov je želja, da drugim ustrežemo. Včasih smo vzgojeni na način, da potrebe in želje drugih postavljamo pred svoje lastne. Zapostavljanje naših potreb in želja, še posebej, če to počnemo na dolgi rok, je posledično povezano z občutki nezadovoljstva, zamerami in nižjo samopodobo. Povezano je tudi s težavami pri vzpostavljanju zdravih meja v odnosih. Drugi razlog je pogosto naš strah pred odzivom drugih (kaj bo, ko bomo rekli 'ne'). Mogoče imamo občutek, da jih bo naš odgovor užalil, ujezil, razočaral, … da nam bodo zamerili in nas poskušali prepričati v to, da spremenimo odgovor. Strah pred negativnim odzivom ter želja po ohranjanju miru in dobrih odnosov nas torej lahko privedeta v to, da večkrat privolimo (tudi če tega ne želimo). Zaradi našega 'ne' pa se lahko počutimo, kot da smo krivi, sebični in nesramni.

Kako se lahko z neprijetnimi občutki spoprimemo in ohranimo dobro počutje?

Začnemo lahko z ozaveščanjem, da so naše lastne želje in potrebe enakovredne željam in potrebam drugih ljudi.

Ker imamo le omejeno količino časa, energije in pozornosti, imamo pravico, da se posvetimo stvarem, ki nam prinašajo zadovoljstvo. To pa pomeni, da bomo nekaterim stvarem, aktivnostim in ljudem morali reči tudi 'ne'. S postavljanjem jasnih meja - kaj smo pripravljeni narediti oziroma v kaj smo pripravljeni privoliti - krepimo boljšo samopodobo in samospoštovanje. Drugi ljudje pogosto pričakujejo, da bomo v nekaj privolili ali se z njimi strinjali, čeprav to za nas ni dobro. Zato se lahko negativno odzovejo, kadar jim rečemo ne. Zavedati se moramo, da nismo odgovorni za pričakovanja drugih in da na njihove odzive ne moremo vplivati.

Kaj lahko naredimo, da neprijetne občutke zmanjšamo?

  • Kadar rečemo 'ne' neki ponudbi ali prošnji, lahko tej osebi kljub temu izrazimo hvaležnost, da se je na nas obrnila, četudi ji ne moremo ugoditi. Že malo hvaležnosti lahko ublaži naš odgovor ter zmanjša možnost negativnega odziva. Tudi neprijetnih občutkov v nas je s tem lahko manj.
  • Neprijetne občutke lahko zamejimo tako, da kadar drugemu rečemo 'ne', naš odgovor obrazložimo na asertiven in spoštljiv način. Kadar smo v komunikaciji odkriti, jasni in spoštljivi, obstaja večja verjetnost, da bo naš odgovor boljše sprejet. Jasne meje in medsebojno spoštovanje so prav tako pokazatelj zdravih in tesnih medosebnih odnosov.
  • Lahko tudi prosimo za nekaj časa, da prošnjo ali ponudbo premislimo. Kadar si vzamemo čas za preudaren premislek o neki možnosti, obstaja manjša verjetnost, da bi privolili v nekaj, kar nam ne ustreza. S tem pokažemo drugim, da je naš odgovor utemeljen in premišljen. Slednje tudi zmanjša verjetnost, da bi nas poskušali prepričevati v to, da si premislimo.
  • Zavedanje lastnih meja je pomembno. Če rečemo 'ne' aktivnostim, ki nam ne ustrezajo, s tem prihranimo več časa in energije za dejavnosti, ki nam prinašajo zadovoljstvo. Če se osredotočimo na manj stvari in aktivnosti hkrati, je naše delo bolj kakovostno in učinkovitejše, predvsem pa v izbranih aktivnostih bolj uživamo, se jih veselimo in doživljamo več zadovoljstva.