Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

ZELO ME SKRBI

Tema: Čustva, Stres in anksioznost, Učenje

 • Mi

  Mika

  Mika

  Objavljeno: 03 apr. 2023 16:10

  Skrbi me da bom morala ponavljati in tega se zelo bojim. O tem tudi razmišljam ko pišem test ki ga bom že tretjič ponavljala in to je tudi moja zadnja opcija pre popravnim izpitom. Tudi tega se zelo bojim. Zanima me kako to izgleda in kako naj se zberem pri testu in premagam strah.

  Hvala za pomoč

 • an

  anamana

  anamana

  Objavljeno: 07 apr. 2023 10:49

  Hej, vzemi ponavljanje kot več časa da se izboljšaš, bolje naučiš, jaz sem tudi imela popravni izpit, sedaj imam 4 pri skoraj vseh predmetih. Probaj se sfokusirati, vzeti čas, da se dobro naučiš, poišči kakšnega prijatelja ali inštruktorja, da ti pomaga, če želiš ti lahko tudi jaz poizkusim pomagati z učenjem samo ne obupaj ker tudi če imaš ose ocene negativne jih lahko popraviš ampak z vztrajnostjo in delom, upam, da ti uspe!

 • Uredništvo

  Eva Hršak

  Objavljeno: 11 apr. 2023 08:09

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  svojim učencem vedno povem, da je najboljša obramba pred strahom pri testu tvoje znanje. Če se resnično dobro naučiš, potem strahu ne bo, saj boš vedela, da vse obvladaš. Zato ti predlagam, da se za test res dobro naučiš snov. Začni se učiti več časa, kot bi se navadno. Poskusi še kakšne druge metode učenja, na primer preko videoposnetkov, inštrukcij, učenja s sošolcem ... Svetujem ti tudi, da se o testu pogovoriš z učiteljem, ki te uči. Pozanimaj se, kaj se moraš dobro naučiti in ga poprosi za pomoč, če jo potrebuješ. Najpomembnejša stvar pa je, da ne obupaš. Vztrajaj, saj ti bo tako uspelo.

  V kolikor pa, v skrajnem primeru, pride do popravnega izpita, pa tudi ne bo konec sveta. Popravni izpit izgleda podobno kot navadni test, ki si ga navajena pisati v šoli. Razlika je le, da boš v učilnici sama ali še s kakšnim učencem ter da boš na koncu pred komisijo (dva ali trije učitelji) svoj test zagovarjala ustno. Nič groznega.

  Vso srečo pri testu,

  Eva Hršak, mag. prof. angleščine in mag. prof. pedagogike

 • Objavljeno: 21 apr. 2023 09:52

  Tvoj odgovor smo spremenili v samostojno vprašanje. Najdeš ga lahko tukaj.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje