Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Zanimivo in zabavno vprašanje ki bi ga moral vsak prebrati!!!

Tema: Varna spolnost

 • Ma

  MajaF

  MajaF

  Objavljeno: 13 okt. 2023 19:35

  Aloha!????

  Torej samo eno majhno vprašanje. Kaj so kontracepcijski tableti????

  Najprej sem mislila da so to samo tablete za ženske ki nočjo met otrok hočjo pa *pibibip*.

  Zdej ko pa berem vprašanja pa eni kr pišejo jemljem (te, te pa te kontracepcijske tablete) zato da npr. (ne bom imela vec aken,.. )

  Pač kaj za puhastega piščančka je to!!!!!??????!!!!!!????????????

  Torej ja, prosim razložite mi kaj je to. Lepi pozdravi od mene ***** (droptinice, droptinice, krušne in ohrehove "predstavljite si da pojem",...)

  Lp????

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 16 okt. 2023 19:10

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  več o kontracepcijskih tabletah si preberi na naši spletni strani.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Ar

  Arči

  Arči

  Objavljeno: 17 okt. 2023 11:20

  Zdravo Maja! Naj mi bo oproščeno in se verjetno ne boš jezila name, če ti napišem, da sem s težavo sledil temu kar si napisala. Da poenostavim, zelo malo sem razumel. Ne bom napisal ničesar nisem razumel, ker me boš potem imela za preveč tumastega. 

  Kaj če bi Kaja prevedla to kar si napisala. Pa bom napisal, da sem slišal, da tudi moški jemljejo te tabletke. Ne vprašaj me zakaj ali če je to čisto res, na obe vprašanji ne vem odgovora. Bom se pozanimal pri UI, ta ve vse, no skoraj vse. Pa ti sporočim. Do takrat pa bodi lepo.

 • Ma

  MajaF

  MajaF

  Objavljeno: 17 okt. 2023 13:53

  Moram reči da si kr uredu sledil mojemu čudnemu spisu. In ja nimam pojma o kaki Kaji ti to govoriš. Jst mam sošolsko Kajo sam dvomim da se vidva poznata.

  + še ena stvar ki je nism razumela kaj je UI.

  Pa še to nisi dobro razumel kaj sem govorila v tem "sporočilu" zato ker sm se jst napol zafrkavala ( razen pač vprašanje sm resno mislila). 

  No ja in tudi tebe ZELO lepo pozdravljam. Čav čav.

  (In prosim povej mi če te je k branju pritegnil moj prekrasni naslov. : )

 • Ar

  Arči

  Arči

  Objavljeno: 17 okt. 2023 20:28

  Če dovoliš bom šel "zadaj naprej". Seveda me je pritegnil naslov, ne pojavjajo se podobni  naslovi pogosto. Zato sem vse skupaj prebral dva krat in ti napisal odgovor, kot sem ga.

  Glede Kaje pa sledeče, ta naš svet je tako majhen, da ko se sestanejo trije, potem je velika verjetnost, da bodo imeli skupnega znanca. Kaj pa veš, če mogoče to tvojo sošolko Kajo vendarle ne poznam. Ne, seveda je ne poznam. Zagotovo. Napisal sem Kaja, ker sem se zatipkal (Fran - SSKJ to pojasni: pri tipkanju se zmotiti, črki "K" in "M" pa sta na tipkovnici zelo blizu in ker gledam na monitor se zgodi, da prsti pritisnejo črko, ki je nisem mislil). Oprosti Maja, ker sem te preimenoval, posebej še, ker mi je Maja bolj všeč kot Kaja (pa ne me zatožiti sošolki).

  Pa seveda sem te razumel, sedaj ko sem vse skupaj prebral še enkrat. Kljub tvojemu zafrkavanju, kot praviš. Saj bi bil svet preveč enoličen in dolgočasen, če se občasno ne bi tudi malo zafrkavali.

  Se pa opravičujem, da nisem pojsnil kaj pomeni "UI" To je umetna intelegenca, Ko se sama predstavi pravi, da je ustvarjalni in ustrežljiv pomočnik, ki pa se lahko, kot sama pove, tudi zmoti. Zato sem napisal, da ve vse, skoraj vse. 

  Hvala za pozdrave, dvojno ti jih vračam. Pa napiši kako si. Saj moderator verjetno ne bo nasprotoval temu. 

   

   

   

 • Ma

  MajaF

  MajaF

  Objavljeno: 01 apr. 2024 21:32

  Sele zdj vidm odgovor k mam spet ene tezave pa sm prsla na to stran. Odkar si pisu se je zgodil velik stvari ampak ja dobr sm in mi je res zou da nism prej vidla pa ti odgovorila ker si res fajn oseba. +ne zamerm ti. Sploh mi ni im maja mimogrede ampak ja...lepo se mej pa lepe praznike ceprov so ze prakticno mim

 • Ar

  Arči

  Arči

  Objavljeno: 02 apr. 2024 14:10

  Saj bi bilo nevljudno, če ti na tako prijazno pisanje ne bi odgovoril. Ostaniva kar pri Maji, če ti je tako prav, lahko pa nick name tudi zamenjava če želiš. Kot boš odločila tako bo.

  Hvala za lepe želje. Moram priznati, da se tudi meni ni vse izšlo po željah. Veš prvič letos sem sedel na gorsko kolo in igral frajerja. Pa sem posledično imel bližnje srečanje z urgenco. Dve zlomljeni rebri pa še nekaj poškodb. Kot so mi povedali drugi pa me je bilo zelo lepo videti, ko sem letel po zraku. Saj veš, slabo vreme bo, Arči nizko leti.

  Zakaj sem to napisal? Praviš, da imaš težave, upam, da vse skupaj ni preveč resno. Upam in želim, da so težave mimo. Kot moja zlomljena rebra. Pač vzameš tako kot je. 

  Ja, pa sprijaznimi pozdravi, saj je tako prav, sva skoraj že prava "fredna" ko si toliko dopisujeva. Upam, da admin temu ne nasrotuje.

 • Ma

  MajaF

  MajaF

  Objavljeno: 04 apr. 2024 00:18

  Ful ti hvala k tok lepo pa hitr odgovarjas. Pa moje sozalje z tisto s kolesom. Vesela sm da si zdj uredu♡

  Glede mojih "tezav". Sam ena psiholoska stvar k se mi dogaja pa ne znam razlozit...skratka nc resnga.

  + Se enkrat hvala k si tok prjazn. Vcaisih mam obcutek da se z botom pogovarjam k tok lepo dolgo prjazno pa lepo odpises. (To je misln kokr kompliment da ne bo pomote).☆ no ja...tut men se zdi mau cudn da se tle pogovarjava. Loh se pogovarjava po snepu ce ga mas al pa kje drugje ce ces.

  Lp "Maja"

 • Ar

  Arči

  Arči

  Objavljeno: 04 apr. 2024 11:25

  Zdravo frendica,

  hvala za kompliment, veš, tudi meni se včasih dozdeva, da sem robot (bot). Vedno ena ista opravila, iz dneva v dan se vse ponavlja.

  Prav imaš, tukaj si dopisujeva vsem na očeh, pa mislim da drugače ne gre. Pravila foruma menda ne dovoljujejo izmenjavo osebnih podatkov ali naslovov (oprosti, sem profesionalno deformiran, pravo je moj poklic). 

  Predlagam, da admina zaprosiš, da mi sporoči tvoj e naslov (Snapchat namreč ne uporabljam, pravzaprav je o meni na netu zelo malo podatkov, diplomska naloga pa še nekaj), če je seveda to mogoče. Pa mi sporoči. Če pa imaš kakšno vprašanje povezano s pravom, vprašaj. Če bom vedel ti odgovorim. 

  Do takrat pa se lepo imej.

 • Ma

  MajaF

  MajaF

  Objavljeno: 04 apr. 2024 16:44

  Ampak. A nisi ti kokr is te aplikacije to sem jaz. Pa bi mogu met tak vijolcn okvircek. ...

  Zmedena sm a si ti tle "zdravnik" al en xlovek k je slucajno prsu na to stran

 • Ar

  Arči

  Arči

  Objavljeno: 05 apr. 2024 11:03

  Frendica, lepo, da si se oglasila. Nobene potrebe pa ni, da si zmedena. Zagotovo nisem zdravnik, rad pa pomagam, v okviru svojega znanja, ki ga imam.

  Zelo rad bi ti več povedal o sebi, vendar ne želim svoj CV objavljati na forumu. Če bo priložnost, tako brez številnih prič,  pa se ti izpovem. Pa ti meni. Reciva, skrivnost za skrivnost. Dogovorjeno?

 • Ma

  MajaF

  MajaF

  Objavljeno: 15 apr. 2024 19:03

  Ok ampak. A ti si ful star in si tuki za to da dajes nasvete al si tut en "najstnik" k ma svojbprofil zarad svojih tezav?

 • Ar

  Arči

  Arči

  Objavljeno: 16 apr. 2024 10:19

  Zdravo frendica,

  kaj na rečem, star, seveda sem star, čeprav verjetno ne toliko kot si misliš. Malo računaj, končal sem pravo, sem že zaposlen. Glede nasvetov, kvalificiran sem zgolj in samo za nasvete vezane na pravo, pa še to nisem vedno prepričan, da imam prav. Vsi ostali "nasveti" so tako, recimo po občutku.

  Zato nisem ne "najstnik" in ne najstnik, zagotovo pa nimam težav na katere namiguješ. 

  Frendica, deluješ mi dokaj inteligentno. Imam občutek, da se v vsaki situaciji dokaj dobro znajdeš. Imam prav? Čeprav IQ ni merilo, pa me vseeno zanima, kolikšen je tvoj IQ? 

   

 • Ma

  MajaF

  MajaF

  Objavljeno: 17 apr. 2024 16:37

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Uredništvo

  Objavljeno: 18 apr. 2024 12:44

  Pozdravljena.

  Spletna svetovalnica #Tosemjaz je namenjena podpori mladim ob različnih stiskah, žal pa ni namenjena klepetom med vrstniki.

  Uporabniki spletne svetovalnice se seveda lahko odzivate na vprašanja svojih vrstnikov. Arči je eden izmed uporabnikov, ki rad pomaga mladim s svojimi odzivi, ni pa del naše svetovalne mreže.

  V uredništvu skrbimo za anonimnost uporabnikov, zato ne objavljamo nobenih osebnih podatkov.

  Prijazen pozdrav iz uredništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje