Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Sosolci

Tema: Čustva, Nasilje, Odnosi s prijatelji in vrstniki

 • Bd

  Bdjhd

  Bdjhd

  Objavljeno: 24 jan. 2024 17:30

  Zadnje case me daje obup nad solo. Vsak dan me je strah hodit v solo ker se mi zdi da se mi sosolci posmehujejo. Res me je strah ceprav vem da bi mi moralo biti vseeno zanje ampak nevem zakaj mi kar nemore biti. Res me je strah in me skrbi prosim za pomoc.

 • Uredništvo

  Objavljeno: 30 jan. 2024 09:00

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena!

  Praviš, da te je zadnje čase izjemno strah hoditi v šolo. Razlog so sošolci, saj meniš, da se ti posmehujejo. Žal mi je, da to doživljaš in da se moraš s temi občutki dnevno boriti.

  Pod posmehovanje lahko štejemo najrazličnejša vedenja – bi morda lahko določila, kako se to posmehovanje kaže? Kakšna konkretna vedenja oz. dogodki? Tako morda lahko nekoliko bolj določiš ali se to posmehovanje zares dogaja ali je morda to le tvoj občutek. V vsakem primeru bi ti tudi predlagala, da se o svojem doživljanju pogovoriš z eno odraslo osebo, ki ji zaupaš. To so lahko starši, razredničarka ali pa svetovalna delavka na tvoji šoli. Tako boš pridobila neko dodatno pomoč. Pomagali ti bodo lahko pri nadaljnjih korakih, da odhod v šolo ne bo več tako težek in se tudi spopadli z morebitnim neprimernim vedenjem, ki se dogaja v tvojem razredu. Kako se ti zdi ta predlog?

  Želim ti veliko poguma. Če pa bi imela še kakšno vprašanje, pa mi piši.

  Lepo bodi.

  Nika Koder, dipl. psihologinja (UN)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje