Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

simpatija

Tema: Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • te

  te

  te

  Objavljeno: 29 mar. 2024 21:10

  pozdravljeni,

  ze 3 leta sem v enega sošolca in sem mu hotela ze veckrat povedat da mi je všeč napisala sem mu ze par listkov in se mu izpovedala ampak on se ni odzval

 • Uredništvo

  Objavljeno: 07 apr. 2024 16:04

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena!

  Praviš, da ti je sošolec že dolgo všeč, vendar pa se na tvoja sporočila ne odziva.

  Žal to najverjetneje pomeni, da on nima podobnih čustev do tebe. Vem, da je to lahko težko slišati in si nekako vedno želimo, da bi bili všeč osebi, ki nam je pri srcu, ampak v realnosti velikokrat ni tako. Čustev namreč ne moremo kar izsiliti.

  Si tudi še zelo mlada in v življenju boš srečala še ogromno ljudi. Sploh ne dvomim, da ne bo med njimi tudi nekdo, ki ti bo še bolj všeč in bo naklonjenost obojestranska. Če pa bi se zares rada prepričala, kakšno mišljenje ima ta fant o tebi, pa ga morda lahko še enkrat direktno vprašaš. Najbolje je, da to narediš nekje na samem, da vaju ne bodo motili drugi ljudje. Če tega nočeš narediti v živo, lahko morda poskusiš tudi preko družbenih omrežij ali sporočila (vendar tu ne boš videla njegove reakcije na vprašanje, ki ti tudi lahko marsikaj pove). Lahko pa za pomoč vprašaš prijatelja ali prijateljico, da ga vpraša namesto tebe.

  Ne glede na to, kako se bo izšlo pa ti želim sporočiti predvsem to, da naj se ti z zvezami nikamor ne mudi. Imaš namreč še več kot dovolj časa, da najdeš partnerja s katerim boš res srečna.

  Lepo bodi,

  Nika Koder, dipl. psihologinja (UN)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje