Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Res ne vem kaj naj naredim!

Tema: Učenje

 • En

  Enapactle1

  Enapactle1

  Objavljeno: 24 maj 2023 16:11

  Pozdravljeni,

  Zadnje čase se res ne znam učiti saj ne vem kako si bom najlažje zapomnala snov za šolo.Ne želim zaostati zato prosim pomagajte!

  Lp 

 • Uredništvo

  Urška Pisar

  Objavljeno: 29 maj 2023 11:11

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljeno dekle,

  najprej hvala, da si se obrnila na svetovalnico.

  Pišeš, da se ne znaš učiti oziroma ne veš na kakšen način pristopiti k učenju. Skrbi te, da bi zaostala in si zato pred koncem šolskega leta v stiski. Verjamem, da se ti v povezavi s tem pojavljajo številne skrbi ter da si obupana in vznemirjena, ker ne veš kako pristopiti.

  Predstavljam si, da te pred koncem šolskega leta čaka kar nekaj obveznosti. Pomembno je, da si svoje obveznosti, njihovo opravljanje in tudi čas, ki ga boš potrebovala za vsako izmed njih, skrbno načrtuješ. Pri tem ti je lahko v pomoč tedenski/mesečni učni načrt, kamor lahko beležiš katere aktivnosti boš opravljala kdaj. Pri učenju in učnem delu na sploh je pomembno, da si vzameš tudi več krajših odmorov, ki ti bodo omogočali, da ostaneš dlje časa zbrana. Prilagam ti povezavo do primera tedenskega učnega načrta, ki ti je lahko v pomoč pri pripravi tvojega načrta. Pomembno je, da v svoj dan poleg aktivnosti učenja, vključiš tudi prijetne aktivnosti, ki te lahko dodatno motivirajo. Tudi te si lahko po želji vneseš v svoj tedenski koledar. 

  Pri oblikovanju učnega načrta upoštevaj tudi to, kaj si do sedaj spoznala o svojem načinu dela - kdaj se najlažje učiš, na kakšen način mora biti organizirano učno gradivo, koliko časa si lahko zbrana, kakšen mora biti prostor, kjer se učiš itd. Pomembno je, da izhajaš iz svojih preferenc in si učenje oblikuješ v skladu s tem. V primeru, da imaš v povezavi s tem še kakšna vprašanja, pa lahko skušaš smernice glede učenja in motivacije poiskati tudi tukaj na našem portalu, kjer so objavljeni številni članki na to temo.

  Lepo te pozdravljam in ti želim veliko uspehov pri učenju,

  Urška Pisar, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje