Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Razlicni pogledi na svet

Tema: Čustva, Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost, Razmišljam in imam stališča

 • Pi

  Piskot

  Piskot

  Objavljeno: 26 okt. 2023 15:01

  Zaljubila sem se v fanta, ki prihaja iz konzervativne druzine. moja druzina je zelo odprta in liberalna, zato mi je vcasih zelo tezko. res sem zaljubljena vanga, ampak vcasih se pocutim kot da s tem ko pustim da diskiriminatorno govorijo o dolocenih ljudeh in ne ukrepam, izdajam samo sebe in svoja nacela. Kaj naj naredim?

 • og

  ogledalo

  ogledalo

  Objavljeno: 27 okt. 2023 22:50

  Lahko jih (prijazno) vprasas naj taksnih stvari ne govorijo okoli tebe, ker se zaradi tega pocutis neprijetno. Ce reagirajo negativno je mogoce boljse ce se z njimi ne kregas. 

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 30 okt. 2023 07:03

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena,

  hvala, da si se oglasila. Pozorno sem prebrala tvoje sporočilo. Če te prav razumem, ti je težko, ker ima družina tvojega fanta drugačna stališča do določenih tem in te to obremenjuje. Povsem normalno je, da se ne počutiš dobro, ko imaš občutek, da ne ravnaš v skladu s svojimi načeli. Iz tvojega vprašanja opisa lahko razberem, da načela in vedenje družine tvojega fanta negativno vplivajo nate in na vajin odnos. Mi lahko morda zaupaš kaj več o odnosu s fantom, ali si delita podobne poglede in mnenja, imata skupne interese in hobije?

  Predlagam ti, da se s fantom odkrito pogovoriš, mu zaupaš, kako se počutiš, kaj te moti in kaj bi si želela. Prisluhni tudi njemu in njegovim občutkom, morda se tudi on ne počuti najbolje. Pri tem ti je lahko pomoč vsebina o asertivni komunikaciji v ljubezenski zvezi: https://www.tosemjaz.net/razisci/zaljubljenost-in-ljubezen/postavljanje-osebnih-meja-v-ljubezenski-zvezi/. Morda imata s fantom različna pogleda na vajin odnos. Možno pa je tudi, da se bosta preko iskrenega pogovora bolje spoznala in vajin odnos izboljšala. Želim ti, da bi situacijo čim bolje razrešila.

  Upam, da ti bo odgovor kaj v pomoč. Hvaležna bom, če se še kaj oglasiš. Srečno!

  Urška Žerak, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje