Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Ljubezen

Tema: Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • Pi

  Pikica

  Pikica

  Objavljeno: 16 mar. 2022 15:15

  Kako naj fantu povem da sem vanj?

 • Uredništvo

  Anja Rakovec

  Objavljeno: 17 mar. 2022 12:27

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena!

  Obstaja več načinov, kako lahko fantu poveš, da ti je všeč oz. si zaljubljena vanj. Način, ki ga boš izbrala, je odvisen od več stvari - od tega, kako dobro se s fantom poznata, ali že imata nek odnos ali ne, kako pogosto in v kakšnih situacijah se videvata, pa tudi od tvojih in njegovih lastnosti (npr. tega, ali je kdo od vaju bolj sramežljiv).

  Če se s fantom že dobro poznata, sta morda sošolca ali prijatelja in se pogosto vidita, imaš verjetno precej priložnosti, da mu v živo poveš oz. pokažeš, da ti je všeč. Če ti je neprijetno to kar naravnost povedati (kot verjamem, da je večini ljudi), mu lahko pokažeš tudi na druge načine - npr. pohvališ nekaj, kar ti je na njem všeč, ali pa pokažeš zanimanje zanj tako, da ga sprašuješ o stvareh, ki jih počne, ga povabiš na sprehod itd.

  Možno je tudi, da si kaj od tega že storila, pa ni "razumel namiga". V tem primeru ti svetujem, da ne obupaj in poskusi narediti še korak dlje. Seveda imaš vedno možnost, da mu brez ovinkarjenja poveš, da ti je všeč. Ti pa težko svetujem, kako točno to povedati, saj ima vsaka oseba svoj način, kako ji je prijetno izražati takšne stvari. Najbolje je, da mu poveš, ko bosta sama in bo okrog vaju čim manj motečih dejavnikov. Prijatelji ali drugi ljudje so namreč lahko razlog, da se oseba na takšno "priznanje" odzove drugače, kot bi se sicer. 

  V primeru, da se s fantom ne vidita pogosto ali pa si bolj zadržane sorte in ti je neprijetno izražati svoje občutke v živo, pa mu lahko seveda tudi napišeš sporočilo. Ob vsej tehnologiji, ki je na voljo, to ne bi smel biti problem. Lahko pa izbereš tudi bolj "staromoden" način in mu sporočilo napišeš na listek ter mu ga izročiš oz. pustiš na mestu, kjer ga bo zagotovo našel. Tudi tu ti težko svetujem, kaj točno napisati, se mi pa zdi super, da si pri sporočilu ustvarjalna in iskrena. Če boš našla zanimiv in izviren način, kako izraziti svoje občutke, boš bolj verjetno pritegnila njegovo pozornost in se bo tudi bolj verjetno odzval. 

  Upam, da ti je odgovor koristil. Želim ti veliko poguma. Če imaš še kakšno vprašanje, pa kar napiši!

  Lep pozdrav,

  Anja Rakovec, mag. psihologije

 • Lj

  Ljubezen

  Ljubezen

  Objavljeno: 21 mar. 2022 07:02

  Jaz sem v njega pa mu neupam povedat ampak on je rekel da je v mene in js nevem kaj naj naredim ker mu neupam povedat 

 • Uredništvo

  Anja Rakovec

  Objavljeno: 22 mar. 2022 17:38

  Odgovor svetovalke:

  Zdravo!

  Če že veš, da si fantu všeč, imaš še en razlog več, da zbereš pogum in mu poveš, da je tudi on všeč tebi. Glede na to, da veš, kako čuti on, ti ni potrebno skrbeti, da bi te zavrnil. Razumem pa, da ti je vseeno težko pristopiti do njega in se mu "izpovedati", saj obstaja veliko načinov, kako to storiti, vsi pa zahtevajo precej poguma. 

  Svetujem ti, da malo razmisliš o možnostih, ki sem jih naštela v prejšnjem odgovoru, in poskusiš s tisto, ki se ti zdi najbolj primerna oz. najlažja. Če si fantu zares všeč, mu bo verjetno vseeno, kakšen način izbereš, saj bo v vsakem primeru vesel, da tudi ti čutiš enako. Zato je najbolje, da izbereš način, ki ustreza tebi. Pri tem imaš lahko v mislih, da v resnici ne moreš izgubiti ničesar, če se opogumiš in mu poveš. Če pa tega ne narediš, lahko izgubiš možnost, da bi se med vama razvilo nekaj lepega. 

  Če je situacija slučajno takšna, da je fant nekomu drugemu povedal, da si mu všeč, tebi pa (še) ne, ga lahko morda najprej vprašaš, če je to res - da se prepričaš, če si mu res všeč. Potem ti bo morda lažje izraziti svoje občutke, ker boš prepričana, da te ne bo zavrnil. 

  Kar pogumno, za lepe stvari se splača malo potruditi!

  Anja Rakovec, mag. psihologije

 • pr

  prijatelj

  prijatelj

  Objavljeno: 03 jan. 2023 15:32

  Tvoj odgovor smo spremenili v samostojno vprašanje. Najdeš ga lahko tukaj.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje