Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kaj naj naredim?

Tema: Čustva, Jaz na spletu, Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • Čo

  Čokoladica

  Čokoladica

  Objavljeno: 29 mar. 2024 18:33

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 03 apr. 2024 14:37

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena,

  žal mi je, da se soočaš s to težko situacijo. Verjamem, da ta v tebi zbuja zelo neprijetne občutke zaradi katerih si želiš, da bi bilo vse po starem.

  Glede na to, da je bila to odločitev tvojega fanta, se mi zdi pomembno, da skušaš njegovo odločitev spoštovati, saj ima verjetno zanjo tudi svoje razloge. V kolikor ti svoje odločitve ni pojasnil in bi želela izvedeti več, ga seveda lahko o tem prijazno povprašaš. Obenem mu lahko poveš tudi, kaj ti čutiš do njega, kakšne so tvoje želje… in poskušaš biti pri tem odkrita. Na ta način lahko s pogovorom v živo razrešita stvari, ki jih preko socialnih omrežij težje.

  Iz tvojega opisa lahko razberem, da se na socialnih omrežjih na tvoja sporočila ne odziva, zato je možno, da svoje odločitve nima namena spremeniti. Če se bo po vajinem pogovoru tako tudi izkazalo, bi ti svetovala, da sprejmeš njegovo odločitev in samo situacijo takšno kot je (je ne zanikaš v smislu: »Saj ne misli resno.«). Dovoli svojim čustvom, da se izrazijo, saj boš lahko le na ta način prebolela razhod. Pri tem ti lahko pomaga pogovor s prijateljem ali prijateljico, ki ji zaupaš, in ukvarjanje z dejavnostmi, ki te zanimajo in jih rada počneš. Več o tem, kako preboleti razhod, lahko prebereš tukaj.

  Upam, da boš situacijo uspešno razrešila, če pa imaš še kakšno dilemo, pa vabljena, da nam pišeš.

  Vso srečo,

  Maša Podvršnik, dipl. psihologinja (un)

 • Čo

  Čokoladica

  Čokoladica

  Objavljeno: 04 apr. 2024 09:50

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 05 apr. 2024 10:21

  Odgovor svetovalca:

  Še enkrat pozdravljena,

  lahko razumem, da te njegovo ignoriranje zelo boli, saj si izgubila nekaj, kar ti je veliko pomenilo. V kolikor fant ni pripravljen na pogovor, kot sem ti ga svetovala v prejšnjem sporočilu, ga v to žal ne moreš prisiliti. Ne poznam sicer celotne zgodbe in razlogov za vajin razhod, vendar ne glede na to drugih oseb ne moremo spreminjati, zato se je bolje osredotočiti nase in na svoje doživljanje. Da takšne situacije predelamo, je potreben čas. Pri tem se lahko osredotočaš na bolj pozitivne stvari, npr. kaj si se iz te situacije naučila? Kaj si spoznala o sebi? Kaj boš iskala v prihodnjih zvezah ali prijateljstvih?

  Čeprav nimaš tesne prijateljice v domačem kraju, pa poročaš, da jih imaš v šoli. Če se ti zdi, da jim lahko zaupaš, se lahko pogovoriš tudi z njimi, mogoče kdaj po pouku ali med odmorom. Osebo za pogovor lahko najdeš tudi v svoji družini, če si s katerim od svojih družinskih članov bolj povezana. Če ti to ni prijetno pa obstajajo tudi drugi viri podpore, na katere se lahko obrneš. Na naši spletni strani obstaja tudi klepetalnica, kjer se lahko preko chat-a pogovoriš s psihologom (urnik klepetalnice najdeš tukaj). Obrneš se lahko tudi na TOM telefon (med 12. in 20. uro na brezplačno številko 116 111) ali pa na svetovalno delavko na tvoji šoli.

  Izkušnje (tudi negativne) nas delajo takšne kot smo. Verjamem, da si se tudi ti iz tega kaj naučila in da bo sčasoma, ko boš predelala svoje občutke, lažje.

  Vse dobro,

  Maša Podvršnik, dipl. psihologinja (UN)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje