Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kaj naj?

Tema: Jaz na spletu, Ljubezen in zaljubljenost, Odnosi s prijatelji in vrstniki

 • Čo

  Čokoladica

  Čokoladica

  Objavljeno: 24 mar. 2024 10:59

  Vsebina je skrita.

 • Čo

  Čokoladica

  Čokoladica

  Objavljeno: 26 mar. 2024 10:32

  Prosim pomagajte mi.

 • Uredništvo

  Uredništvo

  Objavljeno: 26 mar. 2024 12:36

  Pozdravljena.

  Nismo pozabili nate, odgovor svetovalke lahko pričakuješ kmalu.

  Prijazen pozdrav iz uredništva

 • Uredništvo

  Tjaša Rola

  Objavljeno: 01 apr. 2024 20:43

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  žal mi je, da se trenutno soočaš s težko situacijo po razhodu s fantom. Razhod je sigurno negativna izkušnja, ki pa se ji tekom odraščanja težko izognemo. Razumljivo je, da bi še želela ostati v stiku z njim, zato, če prav razumem, tudi želiš, da bi bila še naprej v stiku preko družbenih omrežij. Glede na to, da je bila to njegova odločitev, da zaključita z zvezo, je pomembno, da jo spoštuješ. Seveda mu lahko iskreno poveš, kako se ob tem počutiš, deliš z njim svoja čustva žalosti, jeze, … vendar poskusi ob tem biti spoštljiva. Pomembno pa je, da veš, da neprijetni občutki ne bodo trajali večno. Kaj lahko narediš po razhodu? Dobro je, da svoje občutke deliš z nekom, ki mu zaupaš. To so lahko prijatelji, starši, svetovalna delavka v šoli, …  Pogovor nam pomaga, da nam je lažje in da lahko na situacijo pogledamo še z drugega zornega kota. Čeprav je težko, je pomembno, da se ne izogibaš negativnim občutkom, dovoli si, da jih občutiš in jih poskušaj poimenovati.  Prav tako ti predlagam, da se čim več družiš s prijatelji v živo – pojdite skupaj na sprehod, ukvarjajte se s kakšnim športom. Svoje dneve lahko zapolniš tudi z novim hobijem, ki si ga že dolgo želiš poskusiti ali se lotiš kakšnega projekta, ustvarjanja, … Karkoli, kar imaš rada. S tem boš svojo pozornost preusmerila na druge stvari in boš imela manj časa za razmišljanje o razhodu. Vabim te, da se »sprehodiš« po naši spletni strani, kjer boš našla več kratkih člankov, ki so ti lahko v pomoč. Enega od njih lahko najdeš na tej povezavi.

  Odraščanje je vznemirljivo obdobje v življenju vsakega posameznika, polno vzponov in padcev. Posveti se dejavnostim, ki jih imaš rada, druži se s prijatelji in kmalu boš videla, da bo negativnih občutkov vedno manj. Glede na tvojo mladost, verjamem, da te čaka še ogromno lepih trenutkov zaljubljenosti.

  Upam, da ti bo moj odgovor vsaj malo pomagal. Želim ti vse dobro in te vabim, da se še kaj javiš.

  Lepo te pozdravljam,

  Tjaša Rola, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje