Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

bolečina in nelagodje v prsnem košu in srcu

Tema: Zdravje in bolezni

 • te

  tečka

  tečka

  Objavljeno: 10 sep. 2023 11:58

  Pozdravljeni. Imam težavo, ki me zelo skrbi. Pred 1 tednom, se mi je začela prvič pojavljati bolečina v prsnem košu, kot je še nisem imela nikoli. Bila je močna, trajala nekje 5 minut in na vsake nekaj časa me je tako rečeno "vsekalo noter" in sem od bolečine morala ravno stiskati zobe. Mislila sem, da je mogoče zato, ker mi rastejo prsi ampak take hude bolečine zaradi rasti prsi si ne bi mogla predstavljati. Začelo se mi je pojavljati tudi tako nelagodje v prsnem košu, ki seva malo k srcu in me skrbi, da je kaj narobe. Dobila sem tudi kratko samo in malo težje diham. Je kaj narobe? Kaj naj naredim? Skrbi me tudi, ker nikoli nisem imela problemov z srcem in zelo zelo redko me je bolelo. Bolečina se mi pojavi nenadoma. 

  Hvala!

 • Uredništvo

  Maja Nose Mijanović

  Objavljeno: 15 sep. 2023 07:23

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  najverjetneje ni nič resnega. Zelo pogoste so palpitacije in občutki hitrega utripa srca - ponavadi v stresu ali ob fizičnih obremenitvah. Vsak človek ima tudi dodatne utripe - ekstrasistole, ki se pojavljajo vsakodnevno, nekateri jih čutijo, drugi ne. To so utripi, ki se pojavljajo vmes, med normalnim ritmom srca. Vse odklone od normalnega ritma imenujemo aritmija. Aritmije so zelo zelo pogoste, se pa pogosteje pojavljajo v starosti.

  Svetujem, da greš do zdravnika, ki bo posnel EKG in ti poslušal srce. Če bo ugotovil nenormalnosti, te bo napotil k zdravniku za srce - kardiologu ali na dodatne preiskave - obremenitveno testiranje, holter EKG, UZ srca,...

  Ne glede na to, da je večina aritmij nenevarna, je pomembno izključiti tiste, ki so izjemno nevarne. Tako da vsekakor svetujem obisk zdravnika. 

  Srečno.

  Maja Nose Mijanović, dr. med., specialistka infektologije

 • Na

  Najstnca

  Najstnca

  Objavljeno: 15 nov. 2023 14:22

  V uredništvu smo tvoje vprašanje prestavili v samostojno temo. Najdeš ga lahko tukaj.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje