Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

ali je to prevara ali je resnično???

Tema: Učenje

 • Pi

  Pia

  Pia

  Objavljeno: 24 nov. 2023 21:49

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Ana Boršič

  Objavljeno: 04 dec. 2023 19:29

  Odgovor svetovalke:

  Lepo pozdravljena Pia! 

  Pišeš, da imaš težave z učenjem in znanjem angleščine, problem pa skušaš rešiti tako, da iščeš različne poti. Ker si na spletu zasledila tudi zanimive podatke, vezane na hitrejše učenje angleškega jezika. Verjamem, da ti je zelo težko, ker ne veš, kako pristopiti k izboljšanju znanja angleščine. Kakšne pa so tvoje strategije učenja? Kaj zate pomeni "res slabo"? Kakšne so tvoje ocene pri tem predmetu? Se morda zatika pri razumevanju ali le oz. tudi pri govorjenju? Čemu želiš izboljšati svoje znanje? Zaradi ocen ali zaradi zanimanja? Se razlog skriva nekje drugje? Svetujem ti, da si prebereš prispevke na sledeči povezavi:Šola, učenje in prosti čas | #to sem jaz

  Morda skozi prispevke odkriješ kakšen koristen nasvet, vezan na tvoje učenje in znanje. Si se o težavi pogovorila s kom, ki mu zaupaš? Kaj pravi tvoj/a učitelj/ica? Kaj pravijo starši? Kadar se soočamo s tovrstnimi težavami, se je zelo koristno pogovoriti s strokovnimi delavci v šoli, bližnjimi, vrstniki oz. ljudmi, ki nam lahko priskočijo na pomoč. Verjamem, da lahko tudi sama prejmeš kakšen dober nasvet od tistih, ki te dobro poznajo. :)

  Videla sem, da si pripela dve povezavi, ki vodita do drugačnega pristopa k učenju. Strinjam se, da so stavki, navedeni v obsežnem besedilu, zelo mikajoči. Glede na to, da niti ti niti jaz ne veva, ali  gre za prevaro ali ne, ti svetujem, da o zapisanem dobro razmisliš. Sama bi se vprašala, če je resnično možno usvojiti tako kompleksno zadevo, kot je znanje angleškega jezika v tako kratkem času? Ali je pri angleščini pomembno le to, da si dobro zapomnimo besede, ali je pomembno, da razumemo tudi sestavo in uporabo besed oz. besednih vrst? Ali je res vredno zapraviti denar za zadevo, o kateri nimamo točnih informacij, da deluje? Ali je vedno res, da so drage stvari tudi učinkovite? Ali lahko verjamemo strategiji, ki je podprta le s pozitivnimi komentarji na spletu - pa niti ne vemo, če so jih napisale resnične osebe? Ali obstajajo znanstveni dokazi o učinkovitosti te metode? Kaj lahko storiš brez da plačaš za to strategijo?

  Svetujem ti, da razmisliš o odgovorih na zastavljena vprašanja in si na koncu tudi sama odgovoriš. Pomembno je, da si sama oblikuješ svoj odgovor na "ali je to prevara ali ne". Verjamem, da boš na ta način prišla do najbolj točnega odgovora. :)

  Morda se tudi o tem pogovoriš s svojimi bližnjimi, jim zastaviš kakšno vprašnje ter v premislek vključiš tudi njihove odgovore. Verjamem, da lahko tudi ti izbereš pravo pot. Če imaš še kakšno vprašanje, ti z veseljem odgovorim.

  Lepo bodi. :)

  Ana Boršič, mag. prof. pedagogike

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje