Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

"zunanji" zobni aparat

Tema: Ustno zdravje

 • Le

  Lejake

  Lejake

  Objavljeno: 17 jan. 2024 21:28

  Hej

  Teden nazaj sem izvedela da bom potrebovala nositi zunanji zobni aparat oziroma se mi zdi da se imenuje tudi headgear. To je tisti ki se vidi tudi od zunaj, v bistvu so neke žičke zataknjene tam zadaj za vratom. No dobim ga aprila. Že zdaj se počutim grozno. Povedala sem le najbližnjim prijateljem in družini. Ena od mojih sestr niti neve še, saj vem da se bo norčevala. Meni je res grozno da moram nositi ta aparat, vem da se bodo vsi delali norca. Nositi ga moram le za spanje in za doma. Že ko bo prišla k meni sestrična na prespanje mi bo zelo nerodno saj se mi bo smejala. Imam pa nekaj vprašanj, ki sem jih pozabila vprašat pro ortodontu. Koliko časa približno bom potrebovala nositi ta aparat? Govorimo tu o mescih, letih? Ali je lahko kaj narobe če bi slučajno eno noč pozabila imeti aparat na sebi? Kaj pa na morju, tam ne bom morala imeti aparata ves dan, bo zadostovalo le ponoči? Koliko časa sem lahko brez aparata? Koliko ur potrebujem imeti aparat na sebi cez dan? Vem da tu verjetno ni ravno ortodontov in da ni isto kot da izvem to iz prve roke pri ortodontu, ampak če kdo slučajno ve kaj o tem, se že v naprej zahvaljujem za odgovore. Pa še to, pozabila sem omeniti, da je ta aparat namenjen za uravnavanje zadnjih zobov, če je bil slučajno kdo v dvomih o čem govorim. 

  Že v naprej se zahvaljujem za odgovore

  Leja

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 23 jan. 2024 12:54

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena,  

  žal res ne morem odgovoriti na postavljena vprašanja, saj ortodonti izdelajo prilagojen plan zdravljenja za posameznega pacienta. Zato bo najbolje, če vprašanja nasloviš na svojega ortodonta ob naslednjem obisku. Vsekakor ne more biti nič narobe s tem, če kdaj pozabiš postaviti aparat. Dejstvo pa je, da več kot ga boš nosila, prej se bodo zobje zravnali in ne boš več potrebovala zobnega aparata.  

  Lep pozdrav,

  dr. Stella Sekulić, dr. stom., spec.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje