Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Zobje

Tema: Ustno zdravje

 • Zo

  Zobek

  Zobek

  Objavljeno: 14 feb. 2024 19:20

  Pozdravljeni!

  Jaz imam velike zobe. Sicer se meni sploh ne zdijo veliki, ampak jih imam zelo naprej (nosim aparat ponoči) in velikokrat imam odprta usta in mislim, da samo zaradi tega izgledajo veliki, drugače pa sploh niso. No in jaz se s tem ne obremenjujem kej preveč. Fora pa so sošolci????

  V 6. razredu (zdaj sem 8.) mi je en sosošolec rekel, da imam zobe kot krava. S tem sem se obremenjevala samo 1 dan potem pa sem ugotovila, da je debil (se opravičujem). Potem sem enkrat v 7. mojega sošolca nekaj vprašala in je rekel, da zakaj se oglašam s temi zobi. Pa enkrat smo s prijateljicami morale peti za oceno in jaz sem zelo potiho pela in so sošolci rekli učiteljici, da nisem pela ampak sem samo z zobi neki bla bla bla... Pa tudi enkrat me je moja BFF vprašala zakaj mam take zobe (nevem kaj ji je bilo), pa pol je še ena druga rekla da zgledam ko zajček. No in danes sem se spet normalno začela pogovarjati s sošolcem in ta je rekel, da zakaj se oglašam in da me itak noben nebo maru, ker mam take zobe. 
  Iskreno se jah s tem ne obremenjujem, ker vem da obstaja kak normalen človek.

  Pač ko mi nekdo to reče se cca 10 minut sekiram in mi je hudo, potem me pa briga. Ampak zdaj ko to razmišljam mi je malo težko, ampak ne razumem tega kaj drugi vidijo na mojih zobih, ker men so skor OK. Pač poznam ljudi ki imajo še večje zobe kot jaz.

  Hvala za pomoč!

 • Uredništvo

  Lea Kopač

  Objavljeno: 16 feb. 2024 21:56

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, Zobek!

  Zelo me veseli, da se ne obremenjuješ s komentarji glede svojih zob. Najbolj pomembno je, da sprejmeš svoje telesne značilnosti in da si ti sama z njimi zadovoljna. Ponosna sem, da imaš to moč, da se s tovrstnimi komentarji ne ukvarjaš.

  Na prvem mestu pa je seveda zdravje, zato poskrbi da upoštevaš nasvete ortodontov in zobozdravnikov. Želim ti, da se boš še naprej počutila odlično v svoji koži!

  Lea Kopač, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje