Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

zmanjšanje prsi

Tema: Telesna samopodoba, Zdravje in bolezni

 • en

  ena2233

  ena2233

  Objavljeno: 13 sep. 2023 18:01

  mene pa zanma, če je možno zmanjšati prsi iz B košarice na mali A, saj se mi zdi da mi takšne prsi ne pašejo, sem zelo mala in suha in dejansko deluje veliko na meni.

  ali to lepotni posegi odobravajo?

 • Uredništvo

  Tara Ledinek

  Objavljeno: 18 sep. 2023 08:42

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  praviš, da imaš prsi košarice velikosti B in te zanima, če jih je mogoče z lepotnim posegom zmanjšati na košarico A, saj se ti zdi, da so, glede na tvojo velikost in konstitucijo, prevelike. 

  Kratek odgovor bi bil, da. Danes je, če plačaš, mogoče vse, povečanje prsi, njihova redukcija, preoblikovanje ... Boljše vprašanje kot, ali je mogoče, bi tako bilo, ali je smiselno. Glede na to, da pišeš na ta portal, predvidevam, čeprav starosti sicer nisi navedla, da si še mlada. Verjetno še nisi rodila, morda se še nisi niti v celoti razvila (zgolj ugibam). V tej starosti tako operacija prsi še nikakor ni primerna, prsi se bodo med morebitno nosečnostjo in dojenjem nedvomno še spreminjale, neredko kateri ženski se celo zgodi, da se po dojenju prsi močno zmanjšajo in tako morda na naraven način dosežeš željeno velikost. :)

  Morda je smiselno omeniti tudi to, da lepotni posegi nikakor niso nedolžni in idealni - imajo določene možnosti zapletov, ostanejo brazgotine, morda z izgledom nato niti nisi v celoti zadovoljna ... Lepotni posegi, ki so vezani zgolj na želje po spremembi videza, tudi v nobenem primeru niso kriti iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, temveč so v celoti samoplačniški, zato so tudi velik finančni strošek. 

  Verjetno sedaj glede na vse napisano že veš, kaj ti želim povedati - da lepotnega posega nikakor ne priporočam ali podpiram. V sodobnem svetu, ko smo vsakodnevno, večinoma preko spletnih omrežij, bombandirani z lepotnimi ideali, je, vem, včasih težko v celoti sprejeti svoje telo in dele telesa, ki niso popolnoma v skladu z "idealom" oz. se nam tako zdi. A naj poudarim, ideali so zgolj to, ideali, ki niso v resnici nikoli v celoti dosegljivi (in jih ne dosegajo niti na prvi pogled "popolne" ženske na spletu). Nekomu ni všeč, da ima majhne dojke, drugemu, da so prevelike, tretja bi si želela, da so bolj pokončne, četrto moti maščobna obloga na trebuhu ali zadnjici itd. bi lahko naštevali v neskončnost verjetno. V tem "čudnem" svetu je ključno, da sebi (ne drugim) dopoveš in pokažeš, da si lepa točno takšna, kot si. Da so lepe tvoje prsi in da se naučiš njih in svoje celotno telo sprejeti takšno, kot je. Morda ob tem pride prav tudi kakšna vaja za graditev dobre telesne samopodobe. 

  Odločitev je na koncu vedno zgolj tvoja. A pazi, vsako odločitev je potrebno dodobra premisliti in pretehtati prednosti in slabosti, da nam nato ni žal, ko poti nazaj ni več ... 

  Pošiljam lepe pozdrave in ti želim veliko ljubezni do sebe in svojega telesa,

  Tara Ledinek, dr.med., specializantka javnega zdravja

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje