Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Zgrozena sem

Tema: Prehrana in gibanje, Zdravje in bolezni

 • šp

  športnica

  športnica

  Objavljeno: 15 okt. 2022 13:52

  Zivjo, pisem vam ker rabim vaso pomoc. Pac gre zato da treniram kolesarjenje in v njem zelo uzivam,ampk zadnja dva meseca ne treniram zaradi obeh kolen ker cutim bolecine v njih in drug teden imam zato ortpoeda. Je pa res da ta dva meseca sta bila zame izkusnje kako bom zdrzala brez kolesarjena pa tt sporta v soli(nisem smela telovaditi dva meseca).  Je pa res da sem izgubila misice ki sem jih gradila s kolesarjenjem, in se zdaj res slabo pocutim o tem. Mene je tt strah kako bom dobila misice in kondicijo nazaj ker sem v zaostanku z drugimi tekmovalci sploh puncami. Sem pa danes dobila od tete vprasnaje kako pa bos ti pol dobila nazaj kondicijo? A imas sploh se ti kej misliti kolesart? In pol sem ji rekla da imam se misliti kolesart.  Ko sem prisla domov sem se jokala da me teta ne tolazi ampak me spravlaja v jok pa tt v negativni polozaj. veckart sem se pol vprasla in zacela sekirati kako bom dobila to kar sem gradila celo leto?? Zato vas bi rada vprasla kako naj dobim moje misce na nogah nazaj pa tt kondicjo? Pa kje lahko vse to lahko dobim?

  hvala ze za v naprej.

 • Uredništvo

  Miljen Vidaković

  Objavljeno: 17 okt. 2022 22:24

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo.

  Veš kaj je tvoj problem? Da se ti sploh ne sanja, česa si vse sposobna! Mnogo ljudi se je po veliko hujših preizkušnjah vrnilo nazaj v vrhunski šport in dosegalo izjemne rezultate. Kolko let se je tvoja teta ukvarjala z resnim treniranjem kolesarjenja? Mogoče pa le ni najbolj primerna oseba, od katere bi ti morala sprejemati mnenja in predloge glede tvoje športne kariere.

  Recimo zs primer - veš kdo je Lance Armstrong? Bil je izjemen kolesar (žal je naredil eno največjih neumnosti s tem, ko je uporabljal doping). On se je vrnil na zmagovalne odre po tem, ko je bil zdravljen zaradi rakave bolezni.  Naj ti povem, da je to veliko, veliko, veliko, veliko hujše kakor dva meseca premora od treninga ter športne vzgoje. 

  Tukaj je par linkov do posnetkov, kjer je govora o tem:

  https://www.youtube.com/watch?v=NaGLfau1tRs

  https://www.youtube.com/watch?v=tpb-VBNoEC0

  Miljen Vidaković, dr. med, specialist družinske medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje