Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Zelo me je strah da imam endometriozo

Tema: Spolno zdravje

 • Da

  Danni

  Danni

  Objavljeno: 25 avg. 2023 17:40

  Zivjo,

  S prejsnim letom so se mi zacele pojavljati bolecine v spodnjem delu trebuha za katero sem mislila da me boli jajcnik.. Bolecina je bila vedno najmocnejsa med menstruacijo ampak nikoli tako mocna kakor zadnja dva meseca.. Imam tudi skoraj vse druge simptome kot bolecina med uriranjem in odvajanjem blata, boleci spolni odnosi pri katerih je bolecina kdaj tako mocna da mi postane slabo in mislim da bom padela skupaj, stalno sem utrujena, zelo pogosto mi je slabo in zelo pogosto me na wc, ta teden sem bila par dni zaprta zadnje dni imam pa skoraj drisko, bolecino cutim kdaj tudi kot v zadnjicni odprtini.. Res me skrbi in nemorem nehati jokati.. Na pregled sem ze narocena, ampak bi vsaj nekako rada vedela ali je mozno da je kaj drugega ali je vec moznosti za to? Res sem depresivna, ker me je strah da bom zaradi tega tudi neplodna in ceprav si zdaj ne zelim otrok bi jih nekoc rada imela.. Zelo se bojim tudi pregleda in imam problem ker zaradi svoje socialne anksioznosti pozabim zaradi zivcnosti povedati kaksne pomembne stvari, ker sem bila ze na parih pregledih in nikoli niso nic ugotovili in me je strah da zaradi mojih pomankljivih podatkov in ginekologinja niti ni pomiskila nato me je pa ze zdaj strah pogovora o siptomih in moznosti endometrioze.. 

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 28 avg. 2023 12:33

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  ne skrbi, najprej je potrebno opraviti vse preiskave (ginekološki UZ in/ali UZ celega trebuha), da se sploh lahko razpravlja dalje o možnih vzrokih za tvojo bolečino. Nima smisla, da se že sedaj obremenjuješ s tem v takšni meri, kot se, ker bo tvoja stiska samo še močnejša. Ginekologinji kar pogumno povej, kakšne so tvoje težave, ona te bo tudi ustrezno usmerjala pri vajinem pogovoru.

  Srečno in lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje