Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Zdravje

Tema: Samopodoba/Verjamem vase

  • Uredništvo

    Adrianchy

    Objavljeno: 29 maj 2023 17:20

    Odgovor svetovalke:

    Zivjo, mene zanima kako si nazaj pridobiti motivacijo za šport in kako pridobiti nazaj samospoštovanje in samozavest

  • bl

    black widow

    black widow

    Objavljeno: 30 maj 2023 16:30

    Pozdravljen/a!

    Zate imam mogoče rešitev:

    Kako Si Pridobiti Samozavest? | Radhanath Svami | Portal Duhovnost

    5 načinov, kako izboljšati svojo samopodobo - Vizita.si

    Poglej si spletni strani o samopodobi in samozavesti mogoče pa ti pomaga :)

     

  • K

    K

    K

    Objavljeno: 30 maj 2023 22:24

    Poskušaj pridobiti disciplino namesto motivacije, saj je bolj učinkovita. LP

  • Uredništvo

    Amadeja Jurič

    Objavljeno: 01 jun. 2023 18:49

    Odgovor svetovalke:

    Pozdravljena,

    Zastavila si precej splošno vprašanje, zato ti na temo samopodobe prilagam povezavo do člankov, vezanih na to temo: https://www.tosemjaz.net/razisci/custva-in-psihicne-stiske/?topic=24

    Tukaj najdeš številne vsebine,  tehnike in načine krepitve samopodobe. Samospoštovanje in samozavest sta namreč del samopodobe. Upam, da najdeš kak članek, ki ti bo pomagal pri spoprijemanju s svojo stisko. V kolikor si želiš bolj konkretne usmeritve, te prosim, da mi poveš kaj več o omenjenih izzivih, s katerimi se soočaš. V vprašanju si zamreč zapisala, kako pridobiti samospoštovanje in samozavest »nazaj« .. Glede na to sklepam, da si bila včasih drugačna in želiš ponovno postati takšna. Kakšna si bila včasih? Kakšna si sedaj? Kaj se je spremenilo? Kakšne spremembe konkretno želiš pri sebi doseči? Želela bi si vedeti kaj več.

    Pa če se dotaknem še motivacije za šport. Pri tem si lahko pomagaš z dobro organizacijo – določi del dneva, ki bo namenjen samo tej aktivnosti. Potrebne pripomočke (npr. oblačila, uteži) si pripravi in nastavi že vnaprej. Prični postopoma. Najprej krajši čas, potem pa ta čas podaljšuj. Ni potrebno, da si takoj na začetku zastaviš eno uro športne aktivnosti, pač pa poskusi morda z 10 minutami in opazuj, kako se po tem počutiš. Pomagaš si lahko tudi z vizualizacijo – spomni se in si zelo podrobno predstavljaj, kako si se počutila včasih, ko si se ukvarjala s športom, lahko si predstavljaš tudi to, kaj bi rada v prihodnje dosegla oziroma kako si želiš, da bi tvoja športna aktivnost izgledala. Dostikrat je pri aktivnostih lažje vztrajati, če imamo družbo in se med seboj spodbujamo. Razmisli, če lahko vsaj na začetku to športno aktivnost izvajaš v družbi. Če si trenutno izgubila motivacijo do določene vrste športa, razmisli, ali lahko morda preizkusiš kak drug način rekreacije oziroma športne aktivnosti.

    Tukaj je le nekaj splošnih napotkov za izzive, o katerih poročaš. Vabim te, da z mano deliš še kako besedo več, sicer te pa lepo pozdravljam, 

    Amadeja Jurič, mag. psihologije

  • Anonimno

    Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

  • Brezplačno

    Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

  • Strokovno

    V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje