Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

zaspanost

Tema: Spanje, Zdravje in bolezni

 • ne

  neza123

  neza123

  Objavljeno: 06 jul. 2022 20:12

  Pozdravljeni! 
  Med počitmicami že nekaj dni opažam dnevno zaspanost. Zjutraj se zbudim okoli 10 ali 10.30 ure spat pa grem okoli enih zjutraj. Vsak dan podnevi okoli 3 se mi začne spati kar nisem nikoli prej nisem opazila. Ker imam čas grem vedno spat. Zaspim do 20 ali 21 ure. Vedno si naredim budilko da se kaj prej zbudim ampak ne gre. Včasih sem imela kdaj takšne dni da bi jih samo prespala, kaj pa zdaj občutim pa še nikoli. Mogoče zaradi vročine ali pa samo ker sem se v tem šolskem letu res 'predelala' z šolo saj sem se po cele dneve učila? Najbolj me skrbi kako se bom septembra privadila na hitro zbujanje saj grem v prvi letnik in da bom sfunkcionirala vem da bom morala spati več. Čez dan občutim tudi ogromno vrtoglavic, česar nisem nikoli prej opazila.

  Želim Vam lep dan!

 • Ne

  Nekdo

  Nekdo

  Objavljeno: 07 jul. 2022 21:54

  Pozdravljena neza123

  Prepozno hodiš spat. Normalno je okoli 23. ure.

  Med šolo okoli 22. ure.

 • Uredništvo

  Nikola Zhivkovikj

  Objavljeno: 10 jul. 2022 16:01

  Odgovor svetovalca:

  Živjo, Neža! 

  Mene ta povečana zaspanost ne bi takoj skrbela. Seveda je to lahko posledica utrujenosti, ki se je nekako nakopičila tekom leta. Enostavno se moraš malo spočiti. 
  S spanjem je tako, da če več spimo, smo tudi bolj zaspani. Hitro se navadimo nekega dnevnega ritma in tako lahko popoldanski spanec postane stalnica  

  Poskusi popoldne it na kak sprehod, na tek, plavanje, druženje, in boš videla, da ne boš tako zaspana. Če si pa doma in ležiš ni nič nenavadnega če postaneš zaspana.  

  Če poleg zaspanosti začeš opažati druge težave, recimo, da si bolj tesnobna, da imas več/manj apetita, da pridobivaš ali zgubljaš težo, da si bolj žalostna ali potrta, potem ti svetujem, da se obrneš na osebnega zdravika, ki bo lahko ocenil ali gre mogoče za kakšno telesno ali duševno motnjo, ki je vzrok za to. 

  Če imaš dodatna vprašanja, sem ti na voljo.

  Lepo bodi!

  Nikola Zhivkovikj, dr. med., specializant psihiatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje