Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Zaljubljenost

Tema: Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • Al

  Alja1159

  Alja1159

  Objavljeno: 20 jul. 2023 12:04

  Hej

  Stara sem 12let všeč mi je en fant povedala sem mu da mi je všeč in baje da sem jaz tudi njemu všeč malo ne skrbi ker mi že en mesec ni nič pisal strah me je da ni več v mene ampak da je v mojo najboljšo prijateljico in nevem kaj naj naredim prosim pomagajte mi al naj ga pustim al kaj res nevem aja pa še nekaj me zanima kaj je fantom najbolj všeč na puncah.

  Lp Alja

 • Uredništvo

  Urška Meolic Kotnik

  Objavljeno: 20 jul. 2023 21:09

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  če te prav razumem, se s tem fantom nista slišala že kakšen mesec, sprašuješ pa se, če ga naj pustiš ali ne. Mogoče je dobro, da se skušaš z njim pogovoriti v živo glede vajinih čustev in razmišljanj. Nenavadno je, da se ne bi tako dolgo slišala, če sta skupaj. Morda ga je res dobro povprašati o tem, kaj čuti do tebe in videti njegov odziv v živo. Poskušaj ga povabiti kam na pijačo ali sprehod in mu to omeni. Lahko povprašaš tudi svojo prijateljico o tem, če se kaj sliši s tem fantom ter ji razložiš situacijo.

  Sprašuješ še, kaj je fantom najbolj všeč na puncah. Tukaj težko sledi enoznačni ali pravilen odgovor, ker je tega toliko, kolikor je oseb. Torej to pomeni, da je vsakomur lahko všeč nekaj drugega, kakor drugemu. Mogoče se nekomu najbolj dopade karakter osebe, pripravljenost pomagati, sproščenost ali humor, spet drugemu je pomemben fizični izgled ter skupni interesi ipd. Najboljše je, da na začetku, ko spoznaš fanta, le-tega tudi povprašaš o tem, kaj se mu najbolj dopade pri nasprotnem spolu in tudi sama poveš, kaj je tebi najbolj všeč. Tako potem ne bo neprijetnih situacij, temveč bosta vedela, pri čem sta. Vsekakor pa ne pozabi biti in ostati ti, torej edinstvena oseba, ki je drugačna od ostalih prav zaradi svojih lastnosti in tistega "nekaj", kar te dela nenadomestljivo.

  Lepo te pozdravljam in ti želim lepe poletne dni,

  Urška Meolic Kotnik, mag. psihologije

 • Al

  Alja1159

  Alja1159

  Objavljeno: 21 jul. 2023 20:50

  Pozdravljeni

  Hvala za odgovor

  Tudi jaz vam želim lepe poletne da ni,

  Lp Alja 

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje