Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Zaljubljena

Tema: Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • Al

  Alja

  Alja

  Objavljeno: 10 mar. 2023 15:24

  Živjo !

  Sem Alja stara sem 11 let zaljubljena sem v fanta ,ki je sicer ista generacija kot jaz ampak je a razred jaz pa b razred prvi je priznal da je zaljubljen v mene jaz pa mu ne upam povedati da sem tudi jaz zaljubljena v njega .

  Zanima me če imate kakšen nasvet kako mu naj to povem?

  Lp Alja 

 • Uredništvo

  Urška Meolic Kotnik

  Objavljeno: 14 mar. 2023 10:07

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, Alja! 

  Lepo je, da je fant, v katerega si zaljubljena, izkazal zanimanje in zaljubljenost vate. Zanima te, kako bi mu ti lahko povedala, da si zaljubljena vanj. 

  Verjemi, da je verjetno tudi njemu bilo nerodno oziroma si ni upal tega povedati, pa je to nekako premagal in povedal, da si mu všeč. Nič ni nenavadnega, da si ne upaš govoriti o svojih čustvih in mu povedati, da si zaljubljena vanj. Vendar pa je dobro, da to nekako premagaš in mu poveš. Največkrat je najboljše, da se izpostaviš situaciji, ki bi se ji rada izognila, ter poveš. S tem sama sebe premakneš iz cone udobja in čeprav bo sprva najbrž prisotna napetost ter strah, boš takrat, ko boš to naredila, začutila olajšanje in sprostitev.

  Mogoče je dobro, da mu to poveš na samem, npr. da ga po šoli povabiš na sprehod ali kaj podobnega. Tako ti bo to lažje narediti, kot če bi to naredila v šoli. Če pa si ne predstavljaš, da bi naredila karkoli od tega na takšen način, mu lahko tudi napišeš preko sporočila oziroma klepeta. Čeprav tega ne priporočam najbolj, ker ni najbolj osebno in še njegovega odziva ne boš videla.

  V takih stresnih oziroma nerodnih situacijah je dobro, da razmišljamo na takšen način, da je najbrž tudi drugi osebi neprijetno, pa se je izpostavila oziroma povedala neke stvari, da bo potem lažje in da bo na koncu sledilo nekaj dobrega. Podobno je s šolo, npr. neki predmet ti dela težave in se z muko spraviš učit, ampak ko to narediš in veš, da boš potem prosta, se toliko bolj potrudiš, da ti uspe, ker veš, da te na koncu čaka "nagrada". Tako lahko razmišljaš tudi o tvoji situaciji. 

  Upam, da sem ti olajšala to in mu boš lažje povedala. Želim vama lepo zaljubljeno pomlad in te lepo pozdravljam, 

  Urška Meolic Kotnik, mag. psihologije

 • Iz

  Izgubljeni fant

  Izgubljeni fant

  Objavljeno: 16 mar. 2023 16:25

  Pozdravljena!

  Seveda ti lahko pomagam in imam par nasvetov????.

  Rekla si da si neupaš priznati da ti je všeč?

  V tem primeru naredi to napiši mu pismo in mu ga daj in izpovej svoja čustva. Lahko pa mu napišeš na socialno omrežje. In tam izpoveš svoja čustva.

  Upam da sem ti kaj pomagal.

  Lep dan in srečo.

  Lp, Mark 

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje