Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Zaključevanje

Tema: Čustva, Stres in anksioznost, Učenje

 • Ro

  Rožicaaaa

  Rožicaaaa

  Objavljeno: 21 maj 2024 23:56

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Katja Frelih

  Objavljeno: 25 maj 2024 20:17

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena Rožica, 

  najprej ti bom rekla, da si pogumna, da si se s tako iskrenim in dolgim pisanjem obrnila na nas. Tvoje pisanje kaže tudi na to, da ti je res mar in da želiš nekaj narediti, da bi se stvari uredile. 

  Če nekako strnim tvoje pisanje, pišeš o tem, da si zadnje čase pod stresom oz. se vse težje spopadaš s tem. Obiskuješ 3. letnik zdravstvene šole in želiš si, da bi imela zaključene predmete z dobrimi ocenami. Praviš, da imaš pri večini predmetov petice in štirice, le pri matematiki imaš negativne ocene. Praviš tudi, da ti pomaga samo spanje, za katerega pa praviš, da si ga v tem trenutku ne moreš privoščiti. 

  Najprej ti izrekam vse pohvale za tvoje super ocene pri večini predmetov in tvoj odgovoren odnos do šole oz. natančneje do znanja, katerega želiš osvojiti. Bravo. Mislim, da je potrebno vložiti kar nekaj truda, ter pokazati precej znanja, da ohranjaš tako lepe ocene. Pohvali samo sebe za vse te dosežke in bodi ponosna nase. 

  Težave ti povzroča matematika, saj praviš, da nimaš niti ene pozitivne ocene v tem šolskem letu. Glede na vse tvoje ostale dobre ocene, lahko rečem, da ti matematika v tem trenutku preprosto ne leži in ti je težka za razumeti. Včasih šolarjem določeni predmeti predstavljajo izziv, kar pa ni nič takega. Preprosto pomeni, da moramo še več energije, truda, časa vložiti v ta predmet, pa morda končni rezultat ne bo takšen kot bi moral biti glede na vložek. Ampak tako včasih je. 

  Kot tudi sama praviš, morda lahko pri drugih predmetih nekoliko "popustiš" in se bolj posvetiš matematiki, da boš poskusila zaključiti letnik brez popravnega izpita. 

  Predlagala bi ti, da se morda obrneš na nadomestnega profesorja, morda bi ti tudi on lahko pomagal (morda s kako dodatno uro, morda s kakim primerom testa, morda celo z vzpodbudo). Morda mu iskreno poveš, da ti matmatika v tem letu res predstavlja izziv in da bi rada zaključila s pozitivno oceno. 

  Mislim da je prav, da si privoščiš toliko spanja kot ga potrebuješ, če boš utrujena se boš verjetno še težje učila. Včasih nam jok lahko zelo dobro dene, včasih lahko čutimo, da z jokom malce bremena pade z nas. Lahko se pošteno in brez sramu zjokaš, če ti je tako hudo in težko. Morda si od vseh šolskih obveznosti in skrbi za matematiko že čisto izčrpana. Lahko si vzameš tudi del popoldneva za počitek, sprostitev ali za čas, ko preprosto ne počneš nič. 

  Za konec pa - zaupaj vase, spočij se, potem pa pogumno naprej. Vesela bom, če boš napisala kako si zaključila z matematiko. 

  Držim pesti zate. 

  Vse dobro ti želim. 

  Katja Frelih, univ. dipl. socialna delavka

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje