Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

X

Tema: Spolni odnosi in spolno življenje

 • X

  X

  X

  Objavljeno: 06 okt. 2023 00:39

  Kako začeti seksat z punco ?

 • Uredništvo

  Brane But

  Objavljeno: 09 okt. 2023 10:45

  Odgovor svetovalca:

  Dragi spraševalec!

  Na tvoje kratko vprašanje, kako začeti seksati s punco, ne morem kar enostavno odgovoriti, saj ne vem natančno, kaj si mislil s tem vprašanjem. Lahko bi pisal o predpogojih za kvalitetno in zadovoljujočo spolnost med partnerjema, o medsebojnih čustvih naklonjenosti, ljubezni, o medsebojnem zaupanju, o obojestranski želji in pripravljenosti za spolnost, o nujnosti sporazumnih odločitev, o čustveni, osebni, socialni in še kakšni drugi zrelosti, o sprejemanju odgovornosti za možne razne posledice spolnih odnosov, o uporabi kontracepcijskih sredstev za zaščito pred možnimi okužbami s spolnimi boleznimi, za zaščito pred nezaželeno nosečnostjo in še o marsičem, kar je dobro vedeti že pred samim začetkom spolnih odnosov in pripravljanju na »prvič«.

  Spolni odnos ne sme biti zgolj telesni kontakt, gola tehnična združitev dveh teles brez nekih pravih globljih čustev, pač pa čustveni, ljubezenski stik dveh osebnosti.

  Naj še enkrat poudarim, da se oba partnerja morata zavedati tudi možnih posledic neodgovornih spolnih odnosov. Nujno se morata dogovoriti o uporabi katerega od kontracepcijskih sredstev, da ne bi prišlo do nezaželene nosečnosti ali do okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi. Uporaba kondoma je priporočljiva in je ob pravilni uporabi tudi dovolj zanesljiva.

  Morda si pa spraševal samo o tem, kako začeti sam spolni odnos. Upam, da ne misliš samo na tehniko spolnega odnosa, ampak je nujno potreben medsebojni sporazum s partnerko, obojestranska želja, potrebno je ustrezno vzdušje, komunikacija, predigra in še kaj.

  Če si pa želel vedeti še kaj drugega s svojim vprašanjem, pa še piši.

  Brane But, univ. dipl. psiholog

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje