Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Vprašanje o penisu

Tema: Spolno zdravje

 • Po

  Položeni vinil

  Položeni vinil

  Objavljeno: 25 avg. 2023 12:11

   Pozdravljeni!

  Star sem 15 let in me zanima nekaj informacij..

  Nedolgo nazaj sem si izmeril penis, v stanju erekcije meri 15 cm.. Je to na splošno vredu?

  Mislim da imam zdravo življenje pijem samo vodo, zdravo jem, ta mesec sem se tudi odločil, da bom vsak dan šel zjutraj tečt' (5,50km na dan) in se moram pohvalit da mi kar gre..

  Zanima me tudi, če je zdravo ko se grem stuširat da je stuširam z mrzlo vodo in s tem tudi moj penis po 2-3 minute, seveda z mrzlo vodo, ima to mogoče kakšne pozitivne učinke?

  Sem pa opazil že od prej da imam na moji levi modi, nekakšno majhno temno žilico, je to mogoče krčna žila ali? /Ali je v resnici res da je eno modo na splošno malo večje od druge? No, pri meni pa levo modo pomoje da malo bolj visi od desne..

  Odločil pa sem si tudi da od prejšnjega meseca naprej masturbiram samo enkrat na teden ob ponedeljkih, saj sem prej to počel skoraj vsak dan po enkrat. /Penis pa seveda umivam redno ob tuširanju, kar prej ko sem bil star do 8-9 leta nisem pogosto, zato sem opazil da imam pod glavico penisa (rob) majhne bele pikice (je to kaj narobe?) , ni jih pa veliko in to je mislim da od tistega obdobja do sedaj, tako da penis ohranjam čist in z nečistočo nimam problema..

  Ko sem bil star približno 6 let sem imel tudi operacijo, da so mi spustili moda..

  Opazil sem tudi ko imam penis v stanju erekcije in ko pritisnem na glavno cevko ali žilo nad penisom, dobi glavica na penisu skoraj da ne, bleščeč sijaj, to je mislim zaradi tega ker ne pride dovolj krvi v njo, ampak to samo zaradi radovednosti, ko pa imam penis v normalnem stanju pa je kožica na glavici, taka nagrbana oz. ni gladka, kako bi to lahko odpravil, čeprav je to normalno stanje.. Kaj če bi ga na vsake' nekaj časa namazal z malo olivnega olja, bi kaj škodovalo?

  Za v naprej se vam najlepše zahvaljujem za odgovor!      Lep pozdrav!

 • Uredništvo

  Matej Breznar

  Objavljeno: 27 avg. 2023 17:44

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljen,

  tvoja velikost je povsem v mejah normale.

  Tuširanje ne bo imelo pomembnega vpliva na velikost ali delovanje penisa. Povsem normalno je, da se na mošnji vidijo žilice, saj gre za zelo tanko kožo, ki hitro proseva. Prav tako je povsem normalno, da je eno izmed mod nekoliko večje ali da leži nekoliko nižje od drugega.

  Pogostost masturbacije ne bo imela vpliva na tvoj penis.

  Kar opisuješ, ni posledica (ne)umivanja. Te pikice v angleščini imenujemo pearly penile papules in so povsem normalne.

  Ko pritisneš na penis, s tem zmanjšaš odtok krvi iz njega, zaradi česar se tudi bolj napne. Povsem normalno je, da je koža nekoliko nagrbana in olivno olje pri tem ne bo pomagalo.

  Lepo bodi!

  Matej Breznar, dr. med., specialist infektologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje