Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Vpis v srednjo šolo

Tema: Moj poklic, moja prihodnost, Učenje, Žalost in depresija

 • Mi

  Mikii

  Mikii

  Objavljeno: 03 maj 2024 12:55

  Pozdravljeni!

  Sem učenka 9. razreda in rada bi se vpisala v gimnazijo. Težava je, ker zaradi depresije v letošnjem šolskem letu ne hodim v šolo in tako ne bom uspela pravočasno zaključiti 9. razreda. Zaradi depresije bom v kratkem dobila odločbo. Ker bom zelo verjetno morala ponavljati 9. razred, me zanima ali imam možnost, da se naslednje leto vpišem v gimnazijo kljub temu, da bom razred ponavljala.

  Hvala vam za odgovor.

 • Uredništvo

  Nives Laul

  Objavljeno: 07 maj 2024 10:11

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena.  

  V situaciji, ki si jo opisala, tudi sama dijakom svetujem, da najprej poskrbijo za zdravje, ko so v boljši koži, pa se znova posvetijo šoli. Tvoje razmišljanje o prihodnosti in informiranje o možnostih za vpis naslednje leto se mi zdi zrelo, odgovorno vedenje.  

  Sprašuješ, kako je z vpisom v srednjo šolo v primeru, da devetošolec šolsko leto ponavlja. Nič se pravzaprav ne spremeni, vse je tako, kot bi bilo letos. To pomeni, da se boš naslednje leto skupaj z generacijo, s katero boš končala 9. razred, vpisovala v 1. letnik srednje šole. Vpisala se boš z ocenami 7., 8. in 9. razreda - ocene 9. razreda se ti bodo štele od naslednjega leta, ko boš 9. razred zaključila in s tem tudi zaključila osnovno šolo.  

  Želim ti uspešno na poti okrevanja. Verjamem, da boš uspešna, posvečanje zdravju pa je sedaj bistvenega pomena, da boš lahko v prihodnje dobro in zadovoljno delala vse ostalo.  

  Srečno.

  Nives Laul, univ. dipl. psihologinja

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje