Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Vožnje

Tema: Prosti čas in hobiji, Razmišljam in imam stališča

 • Pa

  Patricia

  Patricia

  Objavljeno: 13 okt. 2023 17:55

  Imam vožnje da bom mela nekoč izpit smapak mi ne gre ker imam prevec ur in se pocutim smotano in hocem odnehat kaj nej naredim?

 • Uredništvo

  Ana Boršič

  Objavljeno: 21 okt. 2023 07:45

  Odgovor svetovalke:

  Lepo pozdravljena!

  Če te prav razumem, se že udeležuješ ur vožnje v avtošoli. Namen teh ur je, da boš nekoč opravila izpit za avto. Verjamem, da je občutek o tem, da imaš preveč ur, zelo neprijeten in da si želiš odnehati. Pa vendar ti svetujem, da prej dobro razmisliš. 

  Zakaj bi imela preveč ur? Ali gre le za tvoj občutek zaradi primerjanja z drugimi? Ti je morda kdo od oseb, ki se ukvarja s šolo vožnje, dejal, da bi morala zaradi prevelikega števila ur odnehati? Kaj misliš, da je glavni razlog za tvoje slabo počutje ob vožnji? Te morda skrbi, kako se boš znašla sama na cesti? 

  Vožnja je res zelo odgovorna dejavnost, tako da popolnoma verjamem, da te obdajajo različne misli. Kljub temu pa te želim spodbuditi, da ne odnehaš. Zakaj? Poleg velike odgovornosti vožnja prinaša tudi veliko prednosti. V kolikor boš opravila izpit, boš bolj samostojna, morda tudi ponosna nase, da si v življenju dosegla še enega izmed pomembnih ciljev. :) 

  Si se o tvojih pomislekih pogovorila z inštruktorjem/-ico vožnje? Si komu izmed pomembnih oseb zaupala svoje pomisleke? Morda lahko s takšnim pogovorom rešiš kakšen problem, ki se je pojavil v tem obdobju tvojega življenja. Četudi je sedaj težko in ne vidiš konca, verjemi, da ni vse tako črno-belo. Velikokrat se je že izkazalo, da več ur vodi do bolj premišljene in varne vožnje. Četudi se nekateri izkažejo z nižjim številom ur, to še ne pomeni, da so tudi "boljši" vozniki. Prav tako kakor višje število ur ne pomeni, da so posamezniki "slabši" vozniki. Kakor ostale reči v življenju je tudi pot do varne in kakovostne vožnje proces, ki ga nadgrajujemo skozi izkušnje. Verjamem, da lahko slednje uspe tudi tebi. 

  Morda se o temi pogovoriš tudi s svojimi prijatelji oz. drugimi, ki jim zaupaš. Če imaš še kakšno vprašanje, ti nanj z veseljem odgovorim. 

  Lepo bodi in srečno.

  Ana Boršič, mag. prof. pedagogike

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje