Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

težave z ravnotežnim organom?

 • pu

  punca

  punca

  Objavljeno: 22 sep. 2023 12:37

  Dober dan. Imam težavo. Pred nekaj meseci sem imela težave z vrtoglavicami, ki so se čez poletje umirile. Vrtelo se mi je vsak dan in se vse stopnjevalo. Zdaj se mi pojavljajo težave, ki me spominjajo, da bi lahko imela mogoče težave z ravnotežnim organom. Zraven vrtoglavic se še mi dogaja, da se mi je poslabšalo ravnotežje že čez poletje, ko npr. ko probam dvigniti eno nogo in jo zadržati me začne zanašati, tudi ko izvajam vajo na vseh štirih ko dvigujem eno roko in nasprotno nogo me zanaša včasih celo padem. Zelo mi je čudno tudi npr. ko sedim v šoli me vleče na eno stran in imam težko glavo in mi jo samo zanaša sem in tja in preprosto ko se namestim, da bi sedela ravno me začne vleči na eno stran in sem cela nagnjena v eno stran zaradi občutka neke teže v glavi. Je kaj narobe z ravnotežnim organom, je kaj drugega?

 • Uredništvo

  Katarina Zemljak

  Objavljeno: 22 sep. 2023 13:47

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena! 

  Lahko bi bilo kaj narobe z ravnotežnim organom, poleti večkrat pride tudi do blažjih vnetij ušes ob vsem kopanju in podobnem. 


  Tvoje težave so kar izrazite, svetujem, da obiščeš osebnega zdravnika ali zdravnico, opravili bosta pregled, nato pa bosta presodila ali je potrebna napotitev k ORL (otorinolaringologu), ki z raznimi testi poskusi najti vzrok težave. 

  Srečno!

  Katarina Zemljak, dr. med., specializantka interne medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje