Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

težave z mojimi možgani

Tema: Učenje

 • ja

  jazsemnajstnica

  jazsemnajstnica

  Objavljeno: 30 maj 2023 15:35

  Dober dan. Imam eno težavo in ne vem na koga se naj obrnem razen na vas. Imam eno hudo težavo. Zadnje čase imam težave z spominom, poslabšanjem sluha, vrtoglavicami itd. Zadnje čase oz. to traja kakšen 1 mesec imam težave z spominom. Preprosto si ne morem zapomniti stvari in posledično mi pada uspeh v šoli in 5 in 4 sem padla na 2 in 3. Doma se učim, naslednji dan pišem test tudi, če je iz snovi, ki je moja najljubša test pišem izredno slabo in je vse narobe, postanem zmedena in vse gre narobe. Snov se dobro naučim, probam se ne preveč sekirati ampak ne gre  mi več. Tudi pri predmetu, ki mi je šel najbolje ali je moj najljubši se mi je uspeh zelo poslabšal in samo padam z ocenami navzdol. To so opazili tudi učitelji in se čudijo mojemu poslabšanju uspeha. Imam tudi težave z vrtoglavicami in ravnotežjem imam take vrtoglavice, da se moram ob hoji po stopnicah vedno držati, dostikrat zgreŠim stopnico ampak na srečo, nisem še padla. Ko stojim imam občutek kot, da bom padla in mislim, da so se stvari zgodile pa se niso, poslabšal se mi je tudi sluh glasbo sem do zdaj imela vedno na stopnji 20 zdaj jo imam na 27, ker na 20 več ne slišim dobro to se je zgodilo lahko rečem ekstremno hitro v 2 dneh. Res me skrbi, ker sem z ocenami tako padla in imam tudi čudne težave z vrtoglavicami in vsem. Poskušam piti dovolj, tudi na zraku sem dovolj, spim več kot dovolj itd.

 • Uredništvo

  Anita Jagrič Friškovec

  Objavljeno: 31 maj 2023 18:20

  Odgovor svetovalke:

  Zagotovo je s tvojim spominom vse v redu, težave imaš s koncentracijo. Zakaj si tako raztresena, premisli sama, lahko je tudi samo pomlad in puberteta.

  V to skupino zelo verjetno sodi tudi vrtoglavica - če so težave hude, vseeno predlagam pregled pri zdravniku, da vsaj preverita, če nisi morda slabokrvna.

  Tudi sluh je potrebno objektivno izmeriti pri zdravniku. Odsvetujem poslušanje glasne glasbe, še posebej na slušalke.

  Anita Jagrič Friškovec, dr. med., specialistka šolske in urgentne medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje