Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Test nosečnosti

Tema: Najstniška nosečnost, Varna spolnost

 • fe

  feather

  feather

  Objavljeno: 06 jan. 2024 16:05

  Pozdravljeni!

  Zadnja dva tedna prvič v življenju jemljem kontracepcijske tablete Sibilla. Začela sem jemati na prvi dan "menstruacije" ki pa sedaj nisem čisto prepričana če je bila menstruacija, ali sem imela krvavitev pri ovulaciji. Menstruacije sem imela vedno neredne zato nisem 100% prepričana kaj je bilo. Dan predno sem začela jemati tabletke, sem imela nezaščiten spolni odnos (tudi končal je v meni) ker sem bila takrat prepričana da sem imela menstruacijo in ker bom začela jemati tabletke, ni možnosti da zanosim. Sedaj pa imam že dva tedna po malo skoraj vsak dan krče kot pri menstruaciji in vsak dan mi je malo tudi slabo kot da bi me sililo na bruhanje. Mogoče je to zaradi tabletk ampak se želim prepričati da nisem slučajno noseča in bi opravila ClearBlue test nosečnosti. Vem da rabiš test narediti na dan ko ti izostane menstruacija, ampak sedaj ko sem na tabletkah je zadnji teden ko jemljen neaktivne tablete samo odtegnitvena krvavitev. Zato me torej zanima kdaj točno naj ga opravim? Od tistega nezaščitenega spolnega odnosa je sedaj minilo 15 dni.

  Najlepša hvala za odgovor,

  Lep pozdrav!

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 08 jan. 2024 20:37

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  ker je od nezaščitenega odnosa minilo vsaj 14 dni, test na nosečnost kar opravi. Če bo negativen, ga lahko ponoviš čez 1 teden, nato pa boš videla, kako bo s krvavitvami. Praviloma se mesečne krvavitve ob jemanju tabletk uredijo.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje