Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Temno

Tema: Razmišljam in imam stališča, Varna spolnost

 • RO

  ROž

  ROž

  Objavljeno: 29 jun. 2022 17:57

  Zanima me ali ginekologi vedo za temno stran kontracepcijskih tabletk? To, da so jih prisilno testiralitestirani na črnkah namesto prisilne sterilizacije, da so bili na začetku stranski učinki zelo hudi ker niso še doz ugotovili. In da ideja tabletk izvira iz evgenike-torej, da invalidi in mentalno bolni ne bi otrok imeli? Oz.da določeni socialno ekonomski sloji ne bi imeli otrok in je to nadzor ljudi. 

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 30 jun. 2022 13:40

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljen/a,

  s tovrstnimi teorijami nisem seznanjena, tako da jih ne morem komentirati.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • RO

  ROž

  ROž

  Objavljeno: 01 jul. 2022 12:30

  To niso teorije, to so dejstva. Potrjeno z uradnimi  dokumenti je Dejstvo, da so jih prisilno testirali v kliničnih šrudijah na črnkah namesto prisilne sterilizacije. Torej ginekologi s temtem niste, seznanjeni?

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 04 jul. 2022 11:27

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  ne.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • RO

  ROž

  ROž

  Objavljeno: 04 jul. 2022 15:43

  Zakaj ne, preveč temna stran? Če mislite, da si izmišljujem pa sami pogooglajte na kredibilnih spletnih straneh in v knjižnici. 

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 06 jul. 2022 18:48

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  hvala za napisano, vedno se najde kaj, kar še ne poznamo.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • RO

  ROž

  ROž

  Objavljeno: 07 jul. 2022 11:08

  Ne samo tabletke ampak na splošno vsa zdravila so, neprostovoljno testirali na črnkah v zda. Tudi prva ženska ki je imela planned parenthood se je z evgeniko ukvarjala. Tako, da kao je bila feministka, yea right?! Če mislite, da je izmišljeno vse skupaj pogooglajte ali pojdite v knjižnico. Zanima me, zakaj se  na medicini oz. stroko tega ne uči? Ker medicinsko kao ni pomembno

  V eni Ameriški zdravniški seriji je bilo, da so ginekologi naredili eni odvisnici od drog prisilno sterilizacijo. Vem, da je samo serija, ampakker očitno se v Ameriki dejanski to dogaja? V Evropi imamo bolj stroge zakone, ker smo že imeli nemška taboriščatiskovna, kjer so se že dogajale prisilne sterilizacije mogoče? In Evropa ima kao boljmiški stroge zakone glede človekovih pravic?

 • Ar

  Arči

  Arči

  Objavljeno: 07 jul. 2022 14:26

  Draga Rož, res je pohvalno, da kritično gledaš na svet okoli sebe. Tudi s pomočjo spletnih strani, čeprav na spletu ni verjeti vsemu kar je napisano. Življenje ni teorija zarote. Dejstvo pa je, da je na svetu vedno več ljudi in da je življenska doba človeštva daljša. 

  Prav tako soglašam s teboj, da imajo zdravila stranske učinke. Prav tako kot je zrak, ki ga dihamo vedno bolj onesnažen, da uživamo vedno več gensko spremenjene hrane. Vse pa ima skupen temelj: preživetje. Ko zbolimo dobivamo zdravila, kljub stranskim učinkom, dihamo onesnažen zrak, uživamo gensko spremenjeno hrano. 

  Marsikaj se dogaja na svetu, nekaj v nadaljevankah nekaj v realnem svetu. Omenjaš Ameriko in prisilne sterilizacije na črnkah, narkomankah, da ne naštevm dalje. Svet, da ne rečem države, imajo zakone, konvencije o človekovih pravicah, ki omenjena dejanja ostro prepovedujejo. Tudi s sankcijami. Verjamem, da se veljavna zakonodaja, zaradi takšnih ali drugačnih interesov, krši, ne verjamem pa, da tako na široko kot ti omenjaš.

  Po času, ki ga preživiš z osebo, ki jo ljubiš, spoznaš, da je prišel čas za družino, otroke. Takrat si zaželiš, da pridejo otroci, ki so načrtovani. Biti mati, da ne rečem še samohranilka, ni lahko. Dokler pa ne spoznaš, da je čas za družino, je bolje biti brez otrok.

  In tu je osnova kontracepcije. Nobena evgenika ni s tem v zvezi. Evgenika je filozofija. Filozofija kot filozofija, da ne govorim dalje, ni niti zanimivo niti ni prostora za tako obširno temo.

  In na koncu: evgenika menda temelji na psevdoznanosti. Kaj meniš, draga Rož, bo to držalo.  Kontracepcija pa na zdravem razumu, saj je v nasprotnem ne bi prostovoljno uporabljalo na milijone žensk.

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 08 jul. 2022 06:56

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljen/a,

  kot že rečeno, se vedno najde kakšna teorija, ki je še ne poznamo, vsekakor pa predlagam, da svoja razmišljanja preseliš na kakšen temu prilagojen forum.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje