Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

TAMPON

Tema: Telesno dozorevanje

 • La

  Lalala

  Lalala

  Objavljeno: 16 mar. 2023 20:19

  Zdravo!

  Nekaj dni nazaj sem poskusila uporabiti tampon,ker sem zacela razmisljati v obcasni uporabi tamponov namesto vlozkov. Zanimalo me je kaksen je obcutek in ce bi mi to ustrezalo. Moja mami je videla papircek od tampona in jo je zacelo skrbeti, da sem ze imela spolni odnos in me je zacela obtozevati. Jaz spolnega odnosa res se nisem imela in zaradi njenega prepricanja, da lahko uporabljas tampone samo ce si ze imel spolni odnos, ji ne morem dopovedati da ga res se nisem imela.  Tampone lahko namrec uporablja kdorkoli. Ali lahko prosim potrdite, da ce si devicnik lahko vseeno uporabljas tampon.

  Hvala

 • 12

  123456

  123456

  Objavljeno: 19 mar. 2023 14:05

  Ful bedn, da ti tok težijo. Mislm js uporabljam tampone tko zdj ene pol leta, ker so mi pač bolš, da mi ne gre vse čez pa to pa k se jih ne čut. In ne, nerabiš že met spolnega odnosa, da jih lah uporabljaš. Js ga tut še nism mela. Tko upam, da ti je kej pomagal.

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 21 mar. 2023 06:31

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  seveda, tudi ženske, ki še niso imele spolnih odnosov, lahko uporabljajo tampone- praviloma izberejo najmanjšo velikost.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • In

  Innnnnnn

  Innnnnnn

  Objavljeno: 26 mar. 2023 13:40

  Pozdravljeni. Jaz sem tampone začela uporabljati pred 9 meseci in sem stara 12 let ter 8 mesecev. Uporabljam jih zelo redko to pa zato ker ko si vstavljam tampon me boli. Kako naj preprečim bolečino saj si tampon vstavim pravilno? In pa še ker bi rada začela uporabljati menstrualno skodelico me je strah da me bo še bolj bolelo kot tampon saj je verjetno tudi skodelica večja. Uporabljam pa najmanjšo št. tamponov. Lp

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 27 mar. 2023 14:31

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  načeloma pri vstavitvi tampona ne bi smela imeti bolečin, enako velja za menstrualno skodelico. Bolečine ob tem ne sme biti. Če vztraja kjlub najmanjši velikosti tampona na tržišču, potem raje uporabljaj higienske vložke.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje