Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Strah pres rakom

Tema: O raku, Stres in anksioznost

 • Sa

  Sara1234

  Sara1234

  Objavljeno: 18 sep. 2023 08:34

  Zivjo,

  Pisem, ker imam nenormalen strah pred rakom. Ne dolgo nazaj, me je lih nehalo skrbeti, da bi imela raka na prsih. No vceraj zvecer sem pa zatipala bulico na lasiscu med praskanjem, naj povem da sem ne dolgo nazaj imela tudi usi, probavala razlicne sampone, glavnike,... Takrat sem opazila par mozoljev med lasiscem. No vcaraj pa zatipam bulico, sicer na strani kjer sem imela pred 5 leti presekano glavo se mi zdi da priblizno na tistem delu. Spomnim se tudi da sem se veckrat v Roku meseca Kam udarila. Ampak vseeno me zelo skrbi da je rak, jet se bulica ne premika in ne boli. Najrajsi bi od strahu Kar kricala. Res me je full strah. Vbistvu karkoli v telesu opazim me zelooo prestrasi. 

 • La

  Laura

  Laura

  Objavljeno: 18 sep. 2023 22:07

  Živjo! Naj te opomnim, da je najbrž vse samo v tvoji glavi in nič od tega ni res. Tudi jaz sem se včasih zelo bala tega,ko sem na prstu dobila zelo čudno bradavico in zato razumem, kako se počutiš. Predvsem se pomiri. Če pa te res zelo skrbi, pojdi na kakšen pregled, da se pomiriš.

  Navijam zate, da se rešiš teh skrbi:)

 • Uredništvo

  Miljen Vidaković

  Objavljeno: 18 sep. 2023 22:10

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo.

  Verjetnost, da bi tista bulica na glavi bila rak, je bolj kot ne enaka nič. Bulice na glavi so kar pogoste, lahko je tudi kot mala brazgotina, ki je nastala po poškodbi, ne vem. Če bi rasla, se spreminjala, se pojdi pokazat svoji zdravnici. Naj ona potem razmislja, ali je rak ali ni.

  Sicer pa imaš precej večji problem od te bulice, če te res tako skrbi. Redki so tisti, kateri se v življenju ognejo velikim težavam. Vsi ostali pa prej ali slej dobimo porcijo konkretnih težav (večina veliko porcij...). Tako da je precej bolj pomembno zate, kako boš na te težave pripravljena, saj se jim ogniti ne boš mogla. Močno močno ti priporočam, da si najdeš psihološko pomoč. Tudi dobre knjige bodo absolutno pomagale. 

  Miljen Vidaković, dr. med, specialist družinske medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje