Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

stiska

Tema: Čustva, Jaz na spletu, Nasilje

 • 12

  12345

  12345

  Objavljeno: 25 okt. 2023 19:10

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 27 okt. 2023 09:50

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena!

  Verjamemo, da je bila tvoja izkušnja, še posebej zaradi tvoje mladosti travmatična in te še vedno spremlja. Zelo nam je žal, da si se že pri 11 letih morala soočiti s tem. Pomembno je, da si že stopila v stik z mamo in da si se pogovorila z njo o tem, kar se je zgodilo. Tvoja odločitev, da si ji zaupala je bila pravilna, saj je dobro, da si z nekom delila svoje občutke in skrbi. Razumljivo je, da si zaskrbljena, da bi mama izdala tvoje strahove in izkušnjo. Vendar pa si ji zaupala, in če je obljubila, da tega ne bo nikomur povedala, je pomembno, da ji zaupaš. Tvoja mama je verjetno razumela, kako težko ti je bilo, in verjetno bo spoštovala tvojo zaupnost. Vsekakor je dobro, da tudi te skrbi poveš mami.

  Skrb in strah, da se bo fotografija pojavila med sošolci je prav tako popolnoma normalna. Je pa pomembno razumeti, da ljudje običajno niso tako obsojajoči, kot si mislimo. Z leti bodo tvoji sošolci in sošolke imeli svoje lastne izkušnje in skrbi. Pomembno je, da se ne obremenjuješ preveč s tem, kar bi lahko bilo, in se osredotočiš na gradnjo svojega življenja in odnosov. Ti odnosi naj bodo pristni in izven virtualnega sveta. Verjamemo, da boš lahko v takih odnosi tudi delila svoje opisane strahove, ter pridobila novo izkušnjo sočutja in razumevanja, saj si bila takrat res mlada in nezaščitena.

  V prihodnje se lahko posvetuješ tudi s strokovnjakom za duševno zdravje, če bi želela razpravljati o svojih občutkih in skrbeh na globlji ravni. Pomembno je, da si dovoliš premagati to izkušnjo in se osredotočiš na svojo rast in dobro počutje.

  Vse dobro!

  Mija Repenšek, mag. zakonskih in družinskih študij, psihoterapevtka stažistka

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje