Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Srednja šola

Tema: Moj poklic, moja prihodnost, Učenje

 • Sa

  Sarabell

  Sarabell

  Objavljeno: 11 nov. 2022 18:26

  Kako naj pridem na želeno srednjo šolo? Imam problem sem 9. Razred in bi rada šla na 4 letno zdravstveno šolo in postala medicinska sestra. Glede tega pa me skrbi pri upisu. Kr nisem imela najboljsih ocen v 7 in 8 razredu. Ubistvu sem koncala razred z dobrim uspehom. Premalo sem se učila.Zdaj v 9 bom pa poskusila s odlicnim. Zdaj me pa zanima če imam torej možnost s tem ce bi imela letos odlicni uspeh in z nad 70% pisanimi NPZ-ji priti u to želeno šolo. 

  Hvalaa za odgovoree

 • Uredništvo

  Urška Koštomaj

  Objavljeno: 16 nov. 2022 21:26

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, 

  vesela sem, da si izbrala želeno srednjo šolo in se vidiš v prihodnosti v želenem poklicu.

  Težko odgovorim na tvoje vprašanje saj ne poznam tvojih ocen. Ali boš prišla na želeno srednjo šolo je odvisno od tvojih ocen v 7., 8. in 9. razredu ter od morebitne omejitve vpisa na izbrani šoli. Svetujem ti, da si na naslednjem linku (https://www.gimvic.org/vpis/tabela_za_izracunavanje_tock/) najprej sešteješ točke (zaključna ocena pri posameznem predmetu). Nato preveri koliko točk za vpis na šolo so učenci morali pridobiti lansko leto (https://www.dijaskisvet.si/dijaski-os/clanki/znane-so-tocke-za-vpis-v-srednjo-solo/) ali leto poprej. S seštevkom točk in primerjave glede na kriterije lahko dobiš vpogled v to kakšna je možnost da prideš na izbrano srednjo šolo. 

  Svetujem ti, da se v vsakem primeru potrudiš pridobiti čim boljše ocene saj ne moreš vedeti kakšno bo stanje pri vpisu v srednjo šolo. Vsaka točka šteje. Za podrobnejša vprašanja pa ti svetujem da se obrneš na svetovalno službo na tvoji šoli. 

  Želim ti vse dobro!

  Urška Koštomaj, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje