Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Spolnost

Tema: Nasilje, Spolni odnosi in spolno življenje

 • Po

  Pohotnabanana123

  Pohotnabanana123

  Objavljeno: 15 jan. 2024 15:29

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Ajda Novak

  Objavljeno: 24 jan. 2024 21:19

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena.

  Vesela sem, da si mi zaupala svoje misli in da razmišljaš o tem, kako bi naredila spremembo. Tudi ali še posebej z ljudmi, ki jih imamo radi, moramo jasno postaviti meje. Partner, ki tako ravna s tabo kot si opisala, je nasilen. Če omenjenih stvari ne želiš več prenašati, čim prej prekini vajin odnos. Partner, ki se ne ozira na tvoje želje, ter želi tvoje spolne usluge zaradi popularnosti ali lastnega ega, te ni vreden in te nima rad. Čim prej se ga otresi in ta čas, ki bi ga preživela z njim, raje posveti svojim prijateljem ali kakšnemu hobiju. Mogoče ti bo na začetku brez njega težko, ampak verjami, da si boš na dolgo rok zelo hvaležna. S tem, ko boš odnos prekinila, se boš tudi postavila zase, na kar si lahko zelo ponosna. Če čim prej ne prekineš tega nezdravega odnosa, lahko podobno kot drugi nasilni odnosi na tebi pusti dolgotrajnejše psihološke posledice. 

  Če ti bo zelo hudo ob prekinitvi odnosa, se zaupaj kakšni prijateljici ali drugi osebi, ki ji zaupaš. Pomembno je, da imamo v težkih trenutkih oporo, da imamo nekoga, na kogar se lahko zanesemo. Spomni se, da bi ljubeč partner spoštoval tvoje želje ter da bi mu bila ti pomembnejša od mnenja vrstikov. 

  Želim ti vse dobro. Če boš potrebovala oporo, sem tukaj. 

  Ajda Novak, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje