Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Spolno nasilje

Tema: Komunikacija, Nasilje

 • Hi

  Hi

  Hi

  Objavljeno: 21 sep. 2023 09:31

  V nekateri izmed objav na forumu sem videl, da je masturbiranje odrasle osebe pred mladoletno spolno nasilje. Kaj narediti v tem primeru?

   

  To se je zgodilo meni na plaži. Ko sem bil otrok, je starejši moški masturbiral ob gledanju mene, ko sem se kopal. Sem na terapiji pa se teh stvari ne upam omeniti, po eni strani si mislim, to je bilo 10 let nazaj in po drugi strani se še vedno velikokrat spomnim na to. Nevem koliko imajo take stvari vpliv na posameznika? Velikokrat se sprašujem, ali imam zaradi take stvari težave tudi drugje...

 • Uredništvo

  Ajda Novak

  Objavljeno: 25 sep. 2023 18:34

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljen! 

  Hvala, da si mi zaupal svojo skrb. Super je, da že hodiš na psihoterapijo ter da imaš izbranega psihoterapevta ali psihoterapevtko. Opisan dogodek na plaži je primer spolnega nasilja in je lahko potencialno imel negativen vpliv nate in na tvoj razvoj. Če nisi prepričan, kako je vplival nate, ti predlagam, da se o tem pogovoriš s terapevtom na terapiji. Zanima me, od kod izvira tvoj strah pred pogovorom o tem dogodku? Terapevt te ne bo obsojal in je verjetno že kdaj pomagal komu s podobnim spominom. Prav tako ti terapevt lahko samo omejeno pomaga, če te zares ne pozna. 

  Upam, da se boš kmalu opogumil in neprijeten, mogoče celo travmatičen dogodek delil s svojim terapevtom. Tako bosta lahko skupaj raziskala, kako je vplival nate ter kako se lahko osvobodiš. Zelo možno je, da bi lahko povzročil tudi težave na drugih področjih, tudi pri tem ti bo pogovor s terapevtom lahko v veliko pomoč. 

  Če te zanima še kaj, mi pa kar piši. 

  Ajda Novak, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje