Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Spolni odnos

Tema: Čustva, Spolni odnosi in spolno življenje, Spolno zdravje

 • mi

  micici

  micici

  Objavljeno: 25 jun. 2022 13:56

  Pozdravljeni,

  naletela sem na dva problema in sicer...

  s fantom sma skupaj malo cez pol leta in se nisva uspela imet spolnega odnosa, ker se bojim. Saj vem da s twm ni nic narobe ampak vseeno. V bistvu sma ze poskusala dvakrat in nevem kaj je narobw z mano da ko pride do tega, nocem vec naprej. Strah me je, da ne bo sel noter. V bistvu ko sma probala ni sel noter pa sem misla ok, bo pa naslednic. Medtem pa sem jaz poskusala doma vstavit kaj not in ni slo nic. Samo en prst in res neevm kaj je narobe z mano. Pa vsakic ko bi s fantom poskusala dalje, nocem ker me je strah da ne bo sel not in kako bo to sprejel in kaj bo naprej. Zato niti nocem poskusat.

  Potem drugi problem pa je ta da me nic vec ne vzburi. Na zacetku zveze sem bla ful za vso eksperimantiranje, zdaj pa mi do nicesar ni vec. Verjetno zarad tega ker ne gre not (vaginizem al karkoli je mozno? in ce mam to, kak ugotovit da mam to in kaj naredit). 

  V glavnem sem jaz mentalno problem al fizicno ali on al kaj. Nevem vec kaj naredit prosim za neko usmeritev kan naredit pa kdo mi lahko pomaga. hvala

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 27 jun. 2022 17:20

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  vsekakor ne vrži puške v koruzo, temveč poskušaj najti s svojim fantom način, da bo vstop v spolnost lep- mogoče za začetek poskusita z različnimi načini raziskovanja svojih teles, različnimi ljubkovanji, predvsem pa bodita potrpežljva. Ne skrbi, zagotovo bodo tvoji strahovi počasi izzveneli.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje