Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

spet kri v blatu!

Tema: Zdravje in bolezni

 • ja

  jazsemnajstnica

  jazsemnajstnica

  Objavljeno: 22 feb. 2024 15:35

  Pozdravljeni!
  Jaz sem zelo prestrašena in ne vem kaj naj naredim, ni mi več smešno! Danes sem šla na blato in sem opazila svetlo roza kri v blatu vmes pa so bile črne pikce kot mak ali nekaj takega res me grozno skrbi, da bi bile kakšne krvavitve v prebavilih, ne boli me preveč trebuh le malo nelagodno mi je balo v predelu črevesja. Kri v blatu sem opazila že prejšno leto enkrat in je bila mislim, da temna in smo poklicali zdravnico, ker je menila, da imam hemoroide. Potem sem dobila neke praške in spremenila življenski slog in se je to nehalo zdaj pa spet naenkrat :(. Je možno, da so kake krvavitve v prebailih??? Je mogoče krivo to, da sem v šoli malo zadrževala blato gor? Nisem bila zaprta ali kaj takega tudi zadek me ne boli ali peče samo malo je neprijeten občutek v trebuhu v šoli sem imela tudi občutek kot, da bi imela neko mini bunkico v danki ali bom od zunaj. Res me zelooo skrbi in prosim za čim hitrejši odgovor. Aja pozabila sem omenili odkrili so mi sindrom razdraženega črevesja pred 2 letoma ampak se je koliko toliko popravilo tako da mislim, da to nima povezave problem je tudi, ker imam po kremastih stvareh (torte, kemne rezine) slabosti in sem ravno pojedla kremno rezino, ko se mi je pojavila kri v blatu. Takoj je prisili na blato.

  Hvala.

 • Uredništvo

  Miljen Vidaković

  Objavljeno: 25 feb. 2024 09:39

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo.

  Le mirno. Še vedno je najverjetneje, da gre ze hemeroide. Brez panike. Pikantna, začinjenja hrana, alkohol, mastna, ocvrta hrana lahko še prej sproži take težave. Če bi pa trajalo 7 dni ali več, pa se oglasi svoji zdravnici.

  Miljen Vidaković, dr. med, specialist družinske medicine

 • Po

  Pomočnica

  Pomočnica

  Objavljeno: 28 feb. 2024 16:34

  Pozdravljena,

  občasen pojav majhne količine krvi v blatu pri mladih običajno ni znak resnih težav. Največkrat gre namreč za kakšno majhno poškodbo, ki nastane zaradi kakšne slabo prebavljene hrane ali zaprtja, lahko pa gre tudi za poškodbe kože okoli zadnjika zaradi pregrobega brisanja s toaletnim papirjem ali česa podobnega.

  Ker praviš, da se težave pojavijo tudi po določenih hrani, se z zdravnikom pogovori o možnosti testiranja za alergije in celiakijo.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje