Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Sošolec

Tema: Nasilje

 • Us

  User123

  User123

  Objavljeno: 03 dec. 2023 20:46

  Imam sošolca,ki me zelo dolgo zafrkava povedala sem mu velikokrat naj neha ampak se ni nič spremenilo,ne vem kaj naj naredim

   

 • Uredništvo

  Živa Pirc

  Objavljeno: 05 dec. 2023 07:12

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  razumem, da je situacija s tvojim sošolcem, ki te zafrkava, res težka in neprijetna. Pogumno je od tebe, da si mu že večkrat povedala, naj neha, a kot lahko razberem iz tvojega sporočila, se še nič ni spremenilo. Žal mi je, da se ne počutiš dobro v šoli in verjamem, da je to lahko res obremenjujoče in ne bi smelo biti del tvoje šolske izkušnje.

  Ko se soočaš s takšno situacijo, je pomembno, da veš, da nisi odgovorna za njegovo vedenje. Njegovo nadlegovanje ni tvoja krivda in imaš pravico, da se počutiš varno in spoštovano v šoli.

  Ker se je nadlegovanje nadaljevalo kljub tvojim zahtevam, da preneha, bi bilo dobro, da situacijo deliš z odraslo osebo, ki ji zaupaš. To je lahko starš, učitelj ali šolska svetovalna služba. Včasih, ko se sami soočamo s težavami, je težko najti rešitev, a odrasli lahko ponudijo podporo in ukrepajo, da preprečijo nadaljnje nadlegovanje.

  Ko boš govorila z odraslim, bodi iskrena in podrobna pri opisovanju, kaj se dogaja. Povej, kako dolgo to traja, kako pogosto se to dogaja in kako vpliva na tvoje počutje. Včasih je lahko koristno tudi, če imaš kakšne dokaze, na primer sporočila ali zapiske, ki dokazujejo, kaj se dogaja.

  Ne pozabi, da imaš pravico do varnega in podpornega učnega okolja. Nisi sama v tem in je prav, da iščeš pomoč. 

  Želim ti vse dobro,

  Živa Pirc, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje