Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Soplesalec za maturantski ples

Tema: Komunikacija, Odnosi s prijatelji in vrstniki, Samopodoba/Verjamem vase

 • Ti

  Tinka

  Tinka

  Objavljeno: 01 nov. 2022 20:48

  Pozdravljeni!

  Ne vem več, kje naj iščem soplesalca za maturantski ples. Skoraj vse sošolke ga že imajo, jaz pa še ne. Ostale so ga dobile takoj, jaz pa sem tako nezanimiva in grda da ne zanimam nikogar. Razmišljam o tem, da sploh ne bi plesala. Mislite da bo to izpadlo zelo čudno?

  Hvala in lep pozdrav 

 • Uredništvo

  Mojca Lapi

  Objavljeno: 05 nov. 2022 09:46

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, 

  Nikar ne razmišljaj tako. Najbrž si že slišala, da je lepota subjektivna. To pomeni, da ti je lahko nekdo všeč, tvoji prijateljici pa ta ista oseba nikakor ne bo všeč. In tudi zunanja lepota nič ne pomeni, če oseba ni srčna ozirioma če se v ničemer ne povezujeta s to osebo. Lepota zame pomeni nek čar in strast, ki ga oseba izraža, ko živi in dela stvari, ki jo zanimajo.  

  Žal mi je, da še nimaš soplesalca, ampak nikar ne obupaj. Če ti je neprijetno, da bi se sama opogumila, lahko prosiš razredničarko ali pa morda svetovalno delavko, če ti lahko pri tem pomaga in sicer tako, da “naključno” pride v razred in vpraša, kdo vse še nima para. Če še niste pričeli s plesnimi vajami, pa se lahko najbrž tudi tam s kom “poparčkaš”. Lahko morda tudi koga iz druge šole vprašaš, če poznaš kakšnega znanca, ki letos tudi zaključuje ali pa morda koga, ki je starejši ali pa mlajši, saj ni nujno, da mora letos imeti maturantski ples. 

  V primeru, da bi se odločila, da ne bi rada plesala, s tem ni nič narobe. Če se ti ne počutiš tako, ne rabiš. Veliko dijakov se odloči, da ne bodo plesali. 

  Sicer pa ti želim, da dobiš krasnega plesalca ter da boš uživala ta čudovit dogodek.

  Mojca Lapi, mag. prof. pedagogike

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje