Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Šola

Tema: Čustva, Učenje

 • gr

  grozno se počutim

  grozno se počutim

  Objavljeno: 21 avg. 2023 12:07

  Dober dan!

  Jaz grem kmalu v deveti razred in nekaj me zelo skrbi. Sem po naravi bolj družboslovni, jezikovni in umetniški tip osebe ne ravno naravoslovni. Pri teh predmetih mi gre res dobro, tudi rada jih imam. Pri naravoslovnih pa mi gre slabše. Nimam jih rada, zdijo se mi težki in za učenje mi porabijo veliko več časa. Tudi če kaj ne štekam je velika verjetnost, da ne štekam nekaj pri naravoslovnem predmetu. In to me kar stane in velikrat obupan pri teh predmetih. Zato se res bojim novega šolskega leta pa tudi srednje šole. In vsak dan počitnic sem živčna glede tega in mi je res grozno.

  Hvala za odgovor

   

 • Pi

  PimenovaP

  PimenovaP

  Objavljeno: 22 avg. 2023 10:05

  Zdravo!

  Morda ne boš verjela, ampak kot si navedla v drugem satvku, sem tudi jaz družboslovna oseba - nekega dne bi rada okrepila odnose v družbi, kot družbeni aktivist, sem tudi jezikovna oseba - zelo obožujem slovenščino, rada pišem dolga prozna dela itd. in sem tudi umetniški tip - svojo domišljijo rada izražam v risbah, slikah, in tudi v raznih proznih delih - kot sem že navedla zgoraj. Tudi tako kot ti, grem tudi jaz v 9. razred. Napisala si, da ti pri naravoslovnih predmetih, kot bo zdaj v 9. razredu, biologija, gre slabše, praviš, da pri učenju za njih uporabiš veliko časa. Popolnoma razumem ta občutek, da pri tovrstnih predmetih uporabiš veliko časa, jaz tudi. Vendar moram priznati, da pri učenju naravoslovnih predmetov lansko leto, v 8. razredu nisem bila uspešna, saj sem imela težave s čustvi: izbruhi jeze, itd. ter se nekako nisem mogla učiti, pa še večina mojih prijateljic me je izkoriščala, in sem se ful obadala s tem. Predlagam, da takoj ko se bo začelo novo šolsko leto, ko prideš domov, nameniš vsakemu naravoslovnemu predmetu vsaj eno uro ali dve na teden, in si redno delaš izpiske, ter označuješ pomembne podatke, ter npr. ,če bo kakšna tuja beseda, si radovedna, in pogledaš pomen tej besede na Googlu, ali v kakšni knjigi. Ne pozabi pa, da te tudi jaz podpiram, USPELO NAMA BO. Na težave moraš včasih gledati kot priložnost in se izkazati v tem. Mogoče pa bova kdaj diplomirali v forenziki, in postali forenzičarke, nikoli ne veš, vse je možno in NE POZABI, VERJAMEM VATE !! :). Pa predlagam, da preden ko greš v šolo, poslušaš kak motivacijski video. Jaz mimogrede grem v gimnazijo v Slovenske Konjice, pa ti? Že zamišljaš kaj o srednji šoli? - Tudi če mi ne boš odgovorila, kam si želiš iti v srednjo šolo, spoštujem tvojo zasebnost.

  Upam, da sem ti vsaj malo pomagala ! :)

 • gr

  grozno se počutim

  grozno se počutim

  Objavljeno: 22 avg. 2023 12:04

  Hvala ti, PimenovaP! Za to šolsko leto pa že namaravam se učiti sproti (do zdaj sem se bolj kamapnjsko, kje sproti), tako da mislim, da mi bo že to v pomoč. Hvala za podporo, tudi vso srečo tebi :). Jaz grem na gimnazijo Kranj.

  Hvala šenkrat!

 • kk

  kk

  kk

  Objavljeno: 22 avg. 2023 20:23

  Čist en nasvet. Če rabiš pomoč pri kemiji, prilagam link do enga ful super učbenika, ki res zelo dobro razloži vse.

  Andrej Smrdu OD MOLEKULE DO MAKROMOLEKULE Učbenik za kemijo v 9. razredu osnovne šole https://jutro.si/knjiga/svet-kemije-9-od-molekule-do-makromolekule-ucbenik-za-kemijo-v-9-razredu-osnovne-sole/ Želim ti vse dobro in eno res lepo šolsko leto
 • Uredništvo

  Doroteja Vodopivec

  Objavljeno: 23 avg. 2023 09:58

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena.

  Kot je bilo že omenjeno, moraš odmisliti negativno mišljenje in se najprej pozitivno miselno naravnati. Bolj si boš govorila da ti ne gre in da ne maraš, manj energije porabiš za delo.

  Poskusi najti nekaj kar pa ti je pri teh predmetih zanimivo. Ali je kakšna zanimivost ali kakšno področje ki te zanima. Vsaj nekaj poskusi najti, kar te zanima ali bi želela vedeti.

  Žal je vse v načinu razmišljanja.

  Doroteja Vodopivec, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje