Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Slika

Tema: Čustva, Jaz na spletu, Ljubezen in zaljubljenost, Odnosi s prijatelji in vrstniki, Odnosi v družini, Telesna samopodoba

 • Kr

  Kristina

  Kristina

  Objavljeno: 15 mar. 2024 18:23

  Zivjo stara sem 13 let in sem imela fanta in sem mu poslala sliko v kppalkah on pa je to sliko poslal veliko ljudem in me v soli izzivajo kje mas pa ****** a se bosta kej zvalila in take. Ze tako imam nizko samo podobo in zdaj me se vsi sovrazijo in se bojim da bo to prislo do mojih starsev. 

  Prosim za pomoc 

  Lp Kristina

 • Uredništvo

  Mija Repenšek

  Objavljeno: 27 mar. 2024 18:21

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena!

  Razumem, da se počutiš zelo težko zaradi tega, kar se je zgodilo. Ni lahko, ko zaupaš nekomu in te potem izda na tako boleč način. Nikakor si si tega ne zaslužiš.

  Pomembno je, da se zavedaš, da tvoja vrednost ni odvisna od tega, kaj drugi mislijo o tebi. To, kar je tvoj fant storil, je popolnoma nesprejemljivo, in ni tvoja krivda. Vsak ima pravico do zasebnosti in spoštovanja, tvoje fotografije pa bi morale ostati zasebne.

  Verjamem da se trenutno počutiš nesigurno in osamljeno, vendar kljub neprijetni izkušnji verjamem, da pa imaš v svojem okolju ljudi, ki pa jim vseeno lahko zaupaš svojo stisko. Vem da se tega bojiš, vendar bi bilo dobro da se vseeno pogovoriš s starši ali z kakšno drugo osebo ki ji zaupaš (teta/stric, učiteljica/učitelj, ipd.). Ne boj se prositi za pomoč, saj je to močan korak k temu, da si opomoreš.

  Pomembno je tudi, da se zavedaš, da se bo to sčasoma umirilo. Ljudje hitro pozabijo in tvoja vrednost ne bo nikoli odvisna od trenutnega dogajanja. Bodi prijazna do sebe, saj si zaslužiš ljubezen in spoštovanje. Čas bo pozdravil rane, in verjemi, da boš postala še močnejša izkušnji navkljub.

  Vse dobro!

  Mija Repenšek, mag. zakonskih in družinskih študij, psihoterapevtka stažistka

 • Kr

  Kristina

  Kristina

  Objavljeno: 30 mar. 2024 19:06

  Najlepsa hvala za pomoc, zelo ste mi pomagali :)))))

  Kristina

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje