Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

slabost

Tema: Zdravje in bolezni

 • en

  ena oseba

  ena oseba

  Objavljeno: 25 jul. 2023 09:21

  hej

  js mam eno tezavo. Ene 7 mesecev nazaj se mi je zacelo dogajat da mi je blo velikokrat slabo in da se mi je dvigovalo. Zdravnik mi je predpisal nolpazo, ki sem jo jemala 2 meseca, ko sem nolpazo jemala se mi ni zdele da je kaj pomagalo. Dal mi je tudi napotnico za specialista, ki ga imam 21.8 2023. Ampak nekje maja se je moje stanje zeloooo izboljsalo. Npr zdaj mi je slabo samo se kdaj zvecer ali pa po kosilu. Ampak pri meni je zelo cudno saj en tedn mi je vsak dan slabo, en tedn mi ni nc, en tedn samo 2 krat zato mi je to zelo cudno. Nevem ali mi je mogoce slabo zato ker o tem razmisljam? ker jaz zelo veliko razmisljam o tem kaj če mi bo slabo... ampak to razmisljam podzavestno. prosila bi za vase mnenje in nasvet.

  hvala

 • Uredništvo

  Katarina Zemljak

  Objavljeno: 27 jul. 2023 16:39

  Odgovor svetovalke:

  Živjo!

  Veseli me, da slabost mineva oziroma, da pride samo obdobno. To da misliti, da je ta povezana s stresnimi obdobji bolj kot s prehrano. Vsekakor bi bilo vredno razmisliti, če se pojavlja kadar ješ mleko in mlečne izdelke ali gluten. Morda opazuj, če se pojavlja vezana na menstrualni cikel.

  Pri pregledu pri specialistu bosta podrobneje opredelila za kaj gre. Do takrat poskusi zmanjšati stres oziroma najti tehnike, ki ga omilijo. 

  Srečno!

  Katarina Zemljak, dr. med., specializantka interne medicine

 • en

  ena oseba

  ena oseba

  Objavljeno: 28 jul. 2023 10:59

  hvala za odgovor

  ja tudi sama sem opazila da se slabost pojavi po nekaterih mlecnih izdelkih npr cez nam mi ni bilo nic slabo in potem po sladoledu mi je ratalo slabo. 

  Ali je mozno da me bo specialist poslal na gastroskopijo saj tega res nocem ker je to neprijetna preiskava in misls da ni tako hudo da rabim to preiskavo.?

  hvala

  lep dan

 • Ar

  Arči

  Arči

  Objavljeno: 29 jul. 2023 14:16

  Vse je možno, vendar počakaj, da zdravniki povedo na kašnen pregled te bodo poslali.

  Pa tudi gastroskopija ni toliko neprijetna preiskava, kot misliš. Govorim iz svojih izkušenj.

  Praviloma bi morali pred pregledom z lokalnim anestetikom (razpršilo) omrtvičiti žrelo, kar olajša vstavljnaje gastroskopa skozi usta v požiralnik, to pa pomeni, da dejansko ničesar ne čutiš in preiskava ni boleča.

  Meni žrela niso omrtviči, in kolikor vem tudi drugim, ki so bili takrat na pregledu, tega niso storili, zato je mogoče res čisto v začetku, ko se vstavlja gastroskop, preiskava malo neprijetna, ni pa boleča.

  Ker pa je omrtvičenje žrela sestavni del preiskave, zakaj se tega v večini primerov ne posložujejo ne vem, ti svetujem, da sestro pred pregledom spomniš na to fazo preiskave. Imaš pravico do zdravljenja, ki je zate najmanj neprijetno.

   

  Seveda če boš na to preiskavo sploh napotena.

  Lepo bodi.

   

   

   

 • Uredništvo

  Katarina Zemljak

  Objavljeno: 10 avg. 2023 10:52

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena!

  Gastroskopija je res le neprijetna, ni pa boleča preiskava. Omrtvičenje žrela s sprejem je sestavni del predpriprave, če sestri uide ta del, jo kar opomni. 

  Ce si že sama opazila slabost po mlečnih izdelkih, jih za 14 dni popolnoma in strogo izloči iz diete. Če bo slabost popolnoma izzvenela, si potrdila intoleranco za laktozo. 

  Srecno!

  Katarina Zemljak, dr. med., specializantka interne medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje