Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

slabost

Tema: Prehrana in gibanje

 • 12

  1233

  1233

  Objavljeno: 29 apr. 2023 23:40

  Pozdravljeni

  Že nekaj časa se mi dogaja da se po sladki hrani in včasih tudi po slani zelo slabo počutim. Gre mi na bruhanje vendar ne bruham, vrti se mi... Ne gre za to da bi preveč pojedla če pojem 2 piškota mi že dela slabo. Zanima me ali se mi samo zdi da to ni normalno in kako si lahko pomagam? 

 • Uredništvo

  Damjana Žolnir

  Objavljeno: 05 maj 2023 08:44

  Odgovor svetovalke:

  Prijazno pozdravljena, draga 1233, pišeš o slabem počutju po sladki in zelo slani hrani.

  Zelo slanemu se je možno izogniti ali pa predhodno popiti kozarec vode. Da sta dva piškota zate že preveč - to se mi zdi pa kar hudo. Morda so se te preveč dobesedno dotaknila navodila za sladkorne bolnike - zanje lahko dva piškota pomenita precejšnje povečanje krvnega sladkorja. Ne rabiš imeti slabe vesti, če ju zaužiješ. Naše telo ima vrhunsko sposobnost prilagoditve, prosim, ne boj se.

  Pa še nekaj lahko storiš: greš na sprehod, malo zaplešeš, se zapelješ s kolesom in sladkorje iz piškotov enostavno porabiš. Prosim poskusi in javi, kaj se je zgodilo.  

  Te objemam in ti želim čim bolj sproščene dneve v maju,

  mag. Damjana Žolnir, dr.med., specialistka šolske medicine

 • 12

  1233

  1233

  Objavljeno: 07 maj 2023 17:46

  Pozdravljeni. 

  Se opravičujem a nevem če ste me prav razumeli... nimam slabe vesti, niti težav da ne bi želela jesti sladkega, treniram ples, sem suha in vedno vse porabim a mi skoraj vedno po sladki in velikokrat po slani hrani (nisem mislila preveč soljene samo da ni sladka) dela slabo. Podobna je slabosti pri vožnji z avtom. Lahko da sem vas jaz narobe razumela a sem malce zmedena. To se dogaja tudi v šoli in zvečer-takrat ne morem iti ven na sprehod itd.

  Hvala za vaš odgovor

 • Uredništvo

  Damjana Žolnir

  Objavljeno: 12 maj 2023 12:58

  Odgovor svetovalke:

  Draga obiskovalka spletne strani, rada bi se ti opravičila. Narobe sem te razumela. Ne gre samo za slabost po sladki hrani in ne za slabost po zelo slani. Navajaš, da ti je velikokrat slabo po sladki in včasih tudi po nesladki hrani. To je bistvena razlika. V tem primeru bi bilo modro nekaj dni zapisovati vse, kar poješ ter popiješ z oznako, če je šlo za slabost ali morda ne. In kako dolgo je ta trajala. S tem seznamom bi bilo potrebno iti k osebnemu zdravniku. Da te pregleda in da se razjasni, če gre za kakšno vnetje (požiralnik?, želodec?).

  Želim ti, da težavi prideš do dna in da čimprej mine.

  Lepo te pozdravljam,

  mag. Damjana Žolnir, dr.med., specialistka šolske medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje