Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Skrbi

Tema: Nasilje

 • He

  Hello

  Hello

  Objavljeno: 05 jan. 2024 22:08

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Tina Toman

  Objavljeno: 09 jan. 2024 07:59

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena!

  Najprej ti bi rada sporočila, da ne dvomi vase in da si vse do sedaj naredila popolnoma prav. Iz tvojega zapisa je razbrati veliko stisko. Družina bi morala predstavljati tisti prostor, kjer se vsi člani počutijo varne in sprejete. Nobena oblika nasilja ni dopustna. Zato ni nič narobe, da si poklicala policijo, kot tudi ne, da tudi drugje iščeš pomoč.

  Napisala si sicer, da si se z mamo že večkrat poizkušala pogovoriti, pa ni bilo uspešno. Kako pa je z očetom? Ti on stoji ob strani? Ste se poizkusili pogovoriti vsi skupaj. Si povedati kaj vas moti in poizkusiti najdi rešitve. Drži, da je stvari na začetku dobro reševati s pogovorom. Vendar je pa res, da to včasih ni mogoče in je potrebno poiskati nove poti do rešitev. Napisala si, da ste dobili položnico od CSD. Morda si mislila vabilo na pogovor? Postopek je takšen, da kadarkoli po prijavi na policijsko postajo, ko so vključeni otroci, se zadeva pošlje tudi na CSD. Tam bo svetovalka opravila pogovor s tabo, staršema, morda tudi sorojencema. Če ti ni prijetno govoriti pred staršema, svetovalko prosi, da bi rada sama govorila z njo. Zaupaj ji svoje težave in ona ti bo znala pomagati. Ne boj se ji povedati. Spregovori tudi o lastnih občutenjih in čustvih. Kot sem že zgoraj napisala, ni dopustno, da se nad teboj izvaja kakršnokoli nasilje.

  Bodi pogumna in verjemi vase, zmogla boš.

  Tina Toman, prof. sociologije in uni. dipl. politologinja

 • he

  hello

  hello

  Objavljeno: 09 jan. 2024 14:21

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Tina Toman

  Objavljeno: 09 jan. 2024 14:32

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena!

  Kako bo reagirala svetovalka na CSD ti ne morem odgovoriti. Načeloma se pogovor izpelje, na kakšen način pa je odločitev svetovalke. Verjamem, da nimaš želje po pogovoru na CSD, vendar verjamem tudi, da ne želiš tako živeti naprej. Ti si žrtev in stvari, kot se ti dogajajo se ti ne bi smele. Prosim ne razmišljaj negativno, saj ni nobena stvar tako huda, da se ne bi dala rešiti. Vendar moraš dovoliti, da se ti pomaga. In le, če boš spregovorila, ti lahko pomagajo. Za pomoč se lahko obrneš tudi na šolskega svetovalnega delavca, učitelja, babico, dedka oziroma sorodnike. Kogarkoli, ki jim lahko zaupaš. Verjemi, da situacija ni takšna, da se ne bi dala rešiti. Pogovori se z nekom, z odraslo osebo, da se situacija začne reševati.

  Vse dobro!

  Tina Toman, prof. sociologije in uni. dipl. politologinja

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje