Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Sem biseksualna?

Tema: Čustva, Ljubezen in zaljubljenost, Odnosi s prijatelji in vrstniki, Spolna usmerjenost in identiteta

 • Zg

  Zgubljena

  Zgubljena

  Objavljeno: 11 nov. 2022 22:11

  Živjo,

   

  sem punca in hodim v osnovno solo kjer mi je neki fant zelo vsec. 
  Ampak problem ni to, problem je da mi je hkrati všeč tudi PUNCA

  sicer eno leto starejsa spoznala sem jo te pocitnice. Rekla mi je da so njej vsec punce in fantje in to ve . Ali je normalno da mi je vsec punca . Ali je normalno da sta mi vsec oba spola. Ko sem zraven obeh se pocutim veliko bolje kot sem se prej . Oba imam zelo rada a me skrbi da ker mi je vsec punca me bodo drugi izključili ali pa se mi posmehovali .

   

   

  Kaj naj naredim?

 • Uredništvo

  Urška Pisar

  Objavljeno: 14 nov. 2022 14:45

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  najprej hvala, da si se obrnila na svetovalnico in si delila svoje doživljanje.

  Pišeš, da si pri sebi opazila, da sta ti všeč tako fant kot tudi punca. Sedaj se sprašuješ, če je tvoje doživljanje normalno. Verjamem, da si v dilemi, saj ti je po eni strani njuna prisotnost prijetna in te navdaja z dobrimi občutki, na drugi strani pa te je strah, ker tvoji občutki še niso povsem jasni. Prav tako ti velik zadržek predstavljajo odzivi drugih, saj si ne želiš posmehovanja. Predstavljam si lahko, da ti je neprijetno in si želiš najti odgovor, ki ti bo omogočil da si srečna in sprejeta. 

  Sprašuješ se, če je normalno da ti je všeč punca oz. da sta ti všeč oba spola. Vprašanje normalnosti na tem mestu prinese različne odgovore. Za nekoga je to normalno, za koga drugega pa morda ne. In to bi lahko prenesli še na številna druga področja. Zato ti predlagam, da se bolj kot na vprašanje o normalnosti, osredotočiš na vprašanja o tvojem doživljanju. Da svoje občutke in misli v povezavi s tem sprejmeš in se zavedaš, da te ti delajo takšno kot si. Vredno ljubezni, spoštovanja, prijaznosti, dobrih besed. Ne glede na to ali se komu zdi tvoje doživljanje normalno oz. nenormalno. 

  Sprašuješ tudi kaj naj narediš. Predlagam ti, da si vzameš nekaj časa za razmislek o svojem doživljanju. Da se dotakneš vprašanj, ki se dotikajo tega kaj si pravzaprav želiš - kaj si želiš v odnosu s fantom in kaj v odnosu s punco? Ali si želiš, da se odnos razvije v kaj več? S kom bi si v odnosu želela kaj več - s fantom ali s punco? Ni potrebno, da takoj najdeš odgovore na vprašanja, ker so  le-ta pravzaprav pomembna in terjajo kar nekaj premislekov. Glede tvoje dileme, ki se navezuje na to, če se ti bodo drugi posmehovali, pa bi ti svetovala naslednje. Še je čas, da najprej sama pri sebi dobro raziščeš svoja pričakovanja in želje, ki se dotikajo odnosov. Ko boš poznala odgovore na ta vprašanja, boš morda tudi lažje razmišljala o tem, komu zaupati, kako se odzvati na povratne informacije (med drugim tudi na morebitne kritike) itd. 

  Zaupaj vase in si vzemi čas za razmisleke o vprašanjih, ki se ti postavljajo. Prepričana sem, da boš čez čas spoznala, kaj si pravzaprav želiš in kaj te osrečuje v največji meri. 

  Lepo te pozdravljam in ti želim vse dobro,

  Urška Pisar, mag. psihologije

 • Ta

  Taja

  Taja

  Objavljeno: 22 maj 2024 19:23

  V uredništvu smo tvoje vprašanje prestavili v samostojno temo. Najdeš ga lahko tukaj.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje