Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Sem bil prevaran?

Tema: Čustva, Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • Ra

  Razočaran

  Razočaran

  Objavljeno: 30 maj 2024 10:05

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Tina Rzeničnik Uršič

  Objavljeno: 30 maj 2024 18:07

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljen gospodič razočaran.

  Prava pot-težak termin je to. Vsekakor bo vaša, vi jo boste tlakovali dalje, s sedanjo partnerko ali ne. Kaj je za koga prevara je zelo subjektivno, na to vam enoznačnega odgovora ne zmorem podati. Vaši občutki ob vsem tem so pomembni. Vsekakor je zaupanje temelj vsakega odnosa in če čutite, da ste ga izgubili, je zelo pomembno, da dobro premislite kako dalje. Vsekakor se sliši, da je tudi zanjo zelo težko obdobje in da je situacija res zapletena. Pa tudi to, da je nekdo doma in nekdo čez teden "fura" študentsko življenje je kar izziv za par. Saj trenutno v življenju nista na isti stopnički, v smislu tega, da je vajin vsakdan zelo različen in pride lahko večkrat do kakšnega nerazumevanja ali trenj. Kar je povsem logično in pričakovano. A pogovor je res temelj vsakega odnosa, tudi če ni v živo, je fino da se pogovorimo o nam pomembnih stvareh, lepih in malo manj lepih. 

  Spodbudim vas - občutke podelite z njo, v partnerski vezi je to izjemnega pomena - ali so dobri ali slabi, vsi nas lahko povežejo če le znamo iskati rešitve za naprej in se ne ujamemo v začaran krog obtoževanja, dvomov, nesigurnosti. Če vas bodo ti občutki spremljali še po iskrenih pogovorih s partnerko vas nagovarjam, da poskrbite za svoje duševno zdravje v smislu samozaščite, da vas odnos ne spravlja v stiske še naprej. Ali bo to z njo ali brez, vam želim in verjamem, da boste znal najti pravi odgovor. Eni ljudje zmorejo iti preko tega in se čez nekaj let vsemu le še nasmejijo, za ene ljudi pa je to pretežko in tudi to je razumljivo. Pravilnega spoprijemanja s situacijo ni v smislu enoznačnega odgovora. Vi boste "šef" kako dalje. Poslušajte svoje občutke, zagotovo vas bodo vodili do nekaterih spoznanj, ki vam bodo pomagala za naprej. Upam, da sem vam vsaj malo pomagala. 

  Lep pozdrav,

  Tina Rzeničnik Uršič, mag. psihologije

 • Ra

  Razočaran

  Razočaran

  Objavljeno: 31 maj 2024 07:52

  Najlepša hvala za odgovor. Najverjetneje bom sam pri sebi nekoliko še razdelal stvari, in oblikoval vprašanja na katera bi rad dobil odgovor, Težava je samo v tem da mogoče tudi moja glava dela preveč na tem da išče najslabše možne izide...verjetno malo poklicne deformacije, je pa seveda lažje,da lahko daš ven iz sebe nekaj kar te izredno mori. Verjamem da bo trnjeva pot, upam pa da bova to rešila na način, ki bo ustrezen za oba.

  Ponovno hvala in lep pozdrav

  P.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje