Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

sekiranje

Tema: Jaz na spletu

 • Bo

  Boko

  Boko

  Objavljeno: 19 nov. 2023 13:05

  Pozdravljeni,

   

  moj problem je da se zelo sekiram ,ker sem včasih preveč gledal televizijo in igral igrice. Kar pa mi preprečuje da bi razmišjal o sedanjosti in prihodnosti. Zanima me kako naj si pomagam.

   

   

  Lp

 • Uredništvo

  Mija Repenšek

  Objavljeno: 24 nov. 2023 20:06

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljeni! 

  Razumem tvojo skrb, zasloni so namreč eni najmočnejših motilcev misli. To pomeni, da jih uporabljamo tudi za to, da ne bi razmišljali o stareh, ko bi se morali soočiti s kakšnimi občutji ali preizkušnjo. 

  Seveda, telefoni in igre sta lahko odlična orodja za zabavo, sprostitev in povezovanje s prijatelji, dokler ne začneta prevladovati v našem življenju in nas ovirata pri osredotočanju na resnične izzive in cilje. Pomembno je najti ravnotežje med uživanjem v teh aktivnostih in zagotavljanjem časa za druge pomembne vidike življenja.

  Predlagam ti, da si postaviš določene omejitve, urediš morda zaklepanje določenih aplikacij ali naprave glede na časovno rabo. Pa tudi, da si načrtno vzameš čas za dober razmislek in postavlanje realnih in jasno začrtanih malih ciljev za prihodnost.

  Kar pa zadeva strah pred prihodnostjo, je občutek, ki je pogost med ljudmi, še posebej med mladimi. Pomembno je razumeti, da se prihodnosti ne da popolnoma predvideti, lahko pa razmisliš o svojih možnostih, ciljih in korakih, ki jih lahko narediš zdaj (v sedanjosti), da bi oblikoval svojo prihodnost.

  Vse dobro!

  Mija Repenšek, mag. zakonskih in družinskih študij, psihoterapevtka stažistka

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje